23948sdkhjf

Dong sætter norsk oliefelt i produktion

Det norske olie- og gasfelt skal bidrage med 50 millioner tønder olie over de kommende 20 år.
- Nu er vi operatør på to norske felter. Dermed stadfæster vi vores langsigtede position i Norge, siger Anders Mørland, ansvarlig for Dong Energy’s norske olie- og gasaktiviteter.

Den øgede produktion af olie og gas er en del af Dong’s strategi, der går på at investere markant i selskabets olie- og gasforretning og i øget produktion af el fra havmølleparker.

Halvt olie, halvt gas
Oselvar følger umiddelbart efter det norske gasfelt Marulk, som Dong og operatøren Eni satte i produktion tidligere i april.

- Vi har i en årrække været aktive inden for efterforskning i Norge, og vi gennemførte i vinter vores første boring i Barentshavet. Gasfeltet Ormen Lange er vores største aktiv på norsk sokkel, fortæller Anders Mørland.

Oselvar forventes at producere i ca. 20 år. De anslåede reserver er – omregnet til tønder olie – på cirka 50 millioner tønder, hvoraf halvdelen er olie og halvdelen er gas.

Olie sendes til England
Olien fra feltet sendes til Teesside på den engelske østkyst for videre salg. Naturgassen transporteres via rørledning til Ula-feltet 23 kilometer fra Oselvar. Her bliver gassen pumpet ned i Ulas olie-reservoir for at øge trykket og dermed øge indvindingsgraden.

Dong Energy er operatør på Oselvar-feltet med en ejerandel på 55 %, mens Bayerngas Norge har 30 % og Noreco 15 %. Oselvar-feltet ligger i den sydlige del af Nordsøen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141