23948sdkhjf

AffaldVarme Aarhus sender igen aarhusianske børn i affaldsskole

Det gør en forskel, om man smider den tomme coladåse i beholderen til metal eller restaffald. Og det udleder mindre CO2, hvis plastik ikke ender i de store ovne på affaldsenergianlægget.

Den erkendelse vil AffaldVarme Aarhus gerne hjælpe skoleelever til at nå.

Derfor åbner selskabet en affaldsskole den 1. september. Her får skoleelever i Aarhus Kommune mulighed for ved selvsyn at se bunken med restaffald, de store maskiner og det imponerende energianlæg, som laver fjernvarme og el til Aarhus og omegn.

- Vi har haft tusindvis af børn på besøg i den gamle Affaldsskole, og vi kan se, at det flytter noget. Når eleverne med egne øjne ser, hvad der eksempelvis sker, når metal ender i restaffaldet, så gør det indtryk på dem. Og de indtryk tager de med sig hjem i skoletasken, siger marketingchef i AffaldVarme Aarhus Signe Hollensen.

Affaldssortering bliver snart til virkelighed på skolerne

Inden sommeren 2022 skal alle folkeskoler i Aarhus Kommune til at sortere deres affald, og nogle er allerede i gang. Børn og Unge i Aarhus Kommune har et godt tilbud til skolerne, hvor eleverne bliver undervist og forberedt på den opgave.

Affaldsskolen er et supplement, hvor eleverne ved selvsyn kan se, hvor deres affald ender henne, alt efter hvilken beholder de smider det i. Og på den måde spiller tilbuddene godt sammen.

- Vores mål er i sidste ende at få så god en affaldssortering som muligt. Eleverne er næste generation, og hvis vi får åbnet deres øjne for, hvad affaldssortering har af betydning, så er vi kommet rigtig langt, siger marketingchef i AffaldVarme Aarhus Signe Hollensen.

Glæder sig til besøg

Affaldsskolen har holdt lukket lige siden landet lukkede ned i marts sidste år. Og derfor glæder underviserne sig også til at kunne byde eleverne indenfor igen.

- Der har hele tiden været efterspørgsel på at kunne besøge Affaldsskolen. Men da skolen ligger på vores anlæg i Lisbjerg, som er en del af den kritiske infrastruktur, så har vi ikke kunnet åbne op før nu. Så vi glæder os rigtig meget til at se elever og lærere på skolen igen, siger marketingchef i AffaldVarme Aarhus Signe Hollensen.

Den nye affaldsskole er flyttet i helt nye lokaler, hvor der blandt andet er direkte udsyn ind til affaldssiloen, hvor aarhusianernes restaffald bliver afleveret af skraldebilerne.

Perioden uden elever er også brugt til at tilføje nye øvelser om plastik og tekstiler. Ud over affaldsskolen, med rundvisning på AffaldsCentret i Lisbjerg, så tilbyder AffaldVarme Aarhus også tilbud for skoleklasser på både REUSE og en af AffaldVarme Aarhus’ genbrugsstationer.

Tilbuddet om affaldsskole er målrettet 3. - 7. årgang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08