23948sdkhjf

AffaldVarme Aarhus stifter fjernkølingsselskab

Aarhus Byråd skal behandle et forslag om stiftelse af et datterselskab til AffaldVarme Aarhus, som skal varetage fjernkølingsaktiviteterne.

Det er Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø, der ønsker at sætte yderligere fart på den grønne omstilling i Aarhus og samtidig imødekomme det øgede behov for nedkøling af f.eks. kontorbygninger, hoteller, stormagasiner og shoppingcentre.

Nedkølingen af bygningerne skal altså ske i form af fjernkøling, hvilket kræver etablering af et helt nyt selskab. 

-  Der skal tages mange forskellige skridt, hvis vi skal indfri vores grønne ambitioner. Vi har netop taget et vigtigt skridt med aftalen om geotermi som en del af fjernvarmen. Fjernkøling er næste skridt. Potentialet for fjernkøling er stort, og i nogle tilfælde kan der opnås en CO2-besparelse på op til 50 pct., hvis man sammenligner med individuelle løsninger. Vores forsyningsvirksomheder spiller en stor rolle i den grønne omstilling, så det er helt oplagt, at vi også fremadrettet tænker dem ind i arbejdet for en grønnere kommune, siger Steen Stavnsbo.

Aarhus Kommune ønsker at etablere et integreret energisystem, hvilket er nødvendigt for at opnå CO2-neutralitet. Her er fjernkøling et vigtigt element.

- Vi ser et stødt stigende behov for køling af bygningsmassen, og netop her er fjernkøling en oplagt løsning, hvor man udnytter synergierne mellem fjernvarme og køling. Det er tilmed en løsning, der både er konkurrencedygtig, pladsbesparende og effektiv for kunderne, samtidig med at den bidrager aktivt til den nødvendige grønne omstilling af vores samfund, forklarer Thomas Rand, bestyrelsesformand i AffaldVarme Aarhus.

Det er et lovkrav, at kommunal fjernkølingsaktivitet sker på kommercielle vilkår i et selvstændigt selskab. Derfor skal der stiftes et selvstændigt selskab under AffaldVarme Aarhus.

Hvis byrådet tiltræder indstillingen, vil AffaldVarme Aarhus arbejde videre med at stifte datterselskabet (Kredsløb Fjernkøling A/S), og dermed påbegynde fjernkølingsaktiviteterne. Det nye selskab skal formelt stiftes på en generalforsamling.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Makeen Energy fejlfinder og sælger via metaverset
Godsejerpar har kæmpet indædt mod vindmøller - nu er et endnu større projekt dukket op
Offshore-koncern vender millionunderskud til overskud
Efter bonusfest: Energibranchen vil sikre loft
Gaslager vil opbevare brint
Grumt syn i solcellepark: Dyrenes Beskyttelse advarer mod faldgruber ved får i solcelleparker
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.109