23948sdkhjf

Esbjerg vælger dansk flishåndteringssystem til sit nye varmeværk

Den sidste store kontrakt for Din Forsynings byggeri af det nye biomassefyrede kraftvarmeværk er netop indgået.

Selve anlægget leveres af finske KPA Unicon Oy, mens den sidste store brik for hele byggeriet nu er kommet på plads.

Flishåndteringssystemet skal leveres af Konsortiet Lachenmeier-Persolit Entreprenørfirma fra henholdsvis Sønderborg og Munkebo. Kontrakten lyder på levering at et system til modtagelse, soldning, lagring og dosering af flis til biomasseanlægget.

Projektchef for Fremtidens Fjernvarme, som Din Forsyning kalder projektet, Kenneth Jørgensen er glad for, at kontrakten er faldet på plads. 

- I Lachenmeier og Persolit får Din Forsyning en kvalificeret leverandør. Teknologien er gennemprøvet fra mange andre anlæg og sikrer Din Forsyning en sikker indfødning af bæredygtig træflis til kedlen, siger Kenneth Jørgensen.

For firmaerne Lachenmeier Monsun og Persolit er det en vigtig ordre, som konsoliderer deres position på markedet. Konsortiet har udført en tilsvarende opgave hos Fjernvarme Fyn. Det fortæller Lars Johansen, Adm. direktør Lachenmeier Monsun

- Projektet i Esbjerg er utrolig spændende, og vi er glade for at være en del af deres fremtidige fjernvarmeproduktion.  Vi er stærkt tilfredse med, at vi som dansk leverandør, med egetproduceret maskinudstyr og primært danske samarbejdspartnere, vinder dette projekt, siger Lars Johansen.

22 tons i timen

Din Forsynings nye biomassekedel vil skulle tilføres ca. 55MW træflis, svarende til ca. 22 tons flis i timen. Flishåndteringssystemet fra Lachenmeier Monsun og Persolit er baseret på modtagelse af flis med lastbil. Flisen forventes leveret som en kombination af lokale leverandører efter ”just in time”-princippet, eller med skib, hvor flisen opbevares kajnært i mile og herfra køres til modtagebygningen.

Biomasseanlægget udføres som et lukket system, således at flislugten ventileres ud fra bygningerne og til et separat rør i den 80 meter høje skorsten. Derved undgås flislugt eller andre nabogener fra modtagelsen og opbevaringen af flisen.

Lastbiler til transport internt på havnen forventes at bliver elektriske.

Alle store kontrakter på plads

Anlægsarbejderne til det store projekt i Esbjerg er i fuld gang på Esbjerg Havn.

Med den nyligt underskrevne kontrakt med Lachenmeier og Persolit Entreprenørfirma er den sidste store elektromekaniske kontrakt i anlægsprojektet på plads.

Dermed overgår projektet fra projektering til anlægsfasen, og markerer dermed en vigtig milepæl i projektet, som forventes at stå færdigt i januar 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078