23948sdkhjf

Rambøll skal rådgive på to store danske havmølleparker

Hofor har valgt Rambøll som bygherrerådgiver og rådgiver på vindmøllefundamenterne i forbindelse med opførelsen af de to vindmølleparker Aflandshage og Nordre Flint i Øresund. 

Det oplyser Rambøll i en pressemeddelelse.

Hofor fik allerede i 2019 tilladelse til at undersøge om havmølleparkerne kan opføres ud for København. I december 2020 blev forundersøgelserne afsluttet. 

Nu er der altså valgt rådgiver på projekterne. 

Kontrakterne til Rambøll indebærer al teknisk bygherrerådgivning i forberedelsen og opførelsen af de to parker (forudsat myndighedernes godkendelse), herunder rådgivning om indkøb, udførelse og etablering af fundamenterne, som havvindmøllerne i de to parker skal stå på.

Rambøll har Peak Wind og Jum-Bo Consulting med som underrådgivere. 

Spændende og udfordrende

Nordre Flint vil blive opført i et område i Øresund 12 kilometer øst for København og vil bestå af mellem 16-40 havvindmøller med en installeret effekt på 160 MW. Aflandshage skal placeres i Øresund 10 kilometer fra Amagers sydspids og vil omfatte mellem 25 til 63 havmøller med en samlet kapacitet på 250 MW.

- Fra et teknisk perspektiv er disse projekter både spændende og udfordrende på grund af de store variationer i jordbundsforhold og vanddybder og på grund af projekternes stramme tidsplan. Tidsplanen er jo nødvendig for opfyldelse af den politiske ambition om CO2-neutralitet i 2025, siger Søren Juel Petersen, global markedsdirektør i Rambølls offshore vindforretning.

De to havvindmølleparker forventes opsat i 2023-2024, når resultaterne af forundersøgelserne, miljøkonsekvensrapporten og de offentlige høringer er vurderet af Energistyrelsen. 

Tilsammen vil de to vindmølleparker kunne give en besparelse på 75.000 tons CO2 og dække, hvad der svarer til strømforbruget i mere end 400.000 husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109