23948sdkhjf

Dansk soltagsudvikler på nye hænder

SmallCap Danmark har indgået en intentionsaftale om erhvervelse af anpartskapitalen i soltagseksperten Ennogie ApS. Det sker mod udstedelse af nye aktier i SmallCap Danmark A/S.

Det oplyser SmallCap Danmark i en meddelelse.

Ennogie ApS udvikler og udbyder af solenergitage og har mere end 200 installerede tage bag sig. Ennogie driver salg fra kontorer i Magdeburg, Tyskland og Herning (HQ), Danmark, hvor også R&D og produktion er placeret.

- Ledelsen i SmallCap Danmark har i samarbejde med dets hovedaktionær Strategic Investments igennem en længere periode arbejdet på at sikre selskabet og dets aktionærer en ny og værdiskabende fremtid, siger bestyrelsesformand i SmallCap Danmark A/S Peter Ott og tilføjer: 

- Når den påtænkte transaktion er gennemført vil aktionærene i SmallCap Danmark blive indirekte ejere af Ennogie og aktionærene i SmallCap Danmark får derved mulighed for at deltage i den videre udvikling og værdiskabelse i en spændende cleantech virksomhed. Idet der inden transaktionen forventes gennemført en kapitalforhøjelse i Ennogie vil SmallCap Danmarks aktionærer ikke blive bedt om at tilføre yderligere kapital i forbindelse med den påtænkte transaktion.

Kapitalforhøjelse 

Intentionsaftalen er baseret på en værdiansættelse af SmallCap Danmark på 8,0 kroner pr. aktie, eller 135 procent og 4,6 kroner over den aktuelle indre værdi på 3,4 kroner pr. aktie. Værdi-ansættelsen afspejler det aktuelle niveau for børskursen på selskabets aktier, oplyser SmallCap i en meddelelse. 

Værdiansættelsen er baseret på vilkårene ved en kapitalforhøjelse som Ennogie er ved at afslutte, hvorved Ennogie forventes tilført i alt 15 millioner kroner ved kontant indskud fra nye investorer på arms-længde basis.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra anpartshaverne i Ennogie og at disse accepterer at afstå deres anparter i Ennogie til SmallCap Danmark mod betaling i nyudstedte aktier i SmallCap Danmark.

Transaktionen skal herefter godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i SmallCap Danmark, hvor bestyrelsen i SmallCap Danmark samtidig vil søge om bemyndigelse til gennemførelse af transaktionen og udstedelse af nye aktier. I forbindelse med kapitalforhøjelsen i SmallCap Danmark vil der skulle udarbejdes en vurderingsberetning, der udtaler sig om værdien af apportindskuddet og bytteforholdet på tidspunktet for udstedelse af aktier i SmallCap Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125