23948sdkhjf

Grønt millionlån til nordjysk brændselscelle-producent

Den fremadstormende nordjyske brændselscelleproducent, Blue World Technologies, har fået ny lånefinansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond.

Med 10 friske millioner kroner understøtter fonden udviklingen af brændselscelleteknologien, der har et stort potentiale som rækkeviddeforlænger i nye elbiler.

- Vi har i mange år arbejdet på at forfine vores teknologi, der erstatter den almindelige forbrændingsmotor, så biler fremover kan køre på bæredygtig methanol ved hjælp af brændselsceller. Transportsektoren er en storudleder og står for op mod en femtedel af al CO2-udledning globalt. Så der er stort potentiale for vores teknologi, og vi arbejder målrettet for at udbrede vores teknologi globalt, siger Anders Korsgaard, der er CEO og medstifter af Blue World Technologies. 

Håbet er, at det grønne alternativ også kan blive en del af løsningen på omstillingen af transportsektoren.  

- Transportsektoren står overfor store udfordringer, og forbrugerne og kunder over hele verden kommer i endnu højere grad til at efterspørge bæredygtige transportmuligheder. Her har Blue World Technologies i høj grad en berettigelse, og det er det potentiale, vi nu skal ud at understøtte med ny kapital fra Danmarks Grønne Investeringsfond, lyder det fra Anders Korsgaard.

Vil være verdens største

Missionen for Danmarks Grønne Investeringsfond er at understøtte udviklingen af nye teknologier og virksomheder, der kan være med til at fremme den grønne omstilling. Transportsektoren er et væsentligt udviklingsområde. Ifølge Our World In Data står transportsektoren for 21 procent af al CO2-udledning i verden. 

- Vi finansierer projekter, der fremmer den grønne omstilling og ser det som vores klare opgave at bidrage til nedbringelse af CO2-udledningen i samfundet. Og der er behov for flere grønne og supplerende alternativer også i transportsektoren. Det er Blue World Technologies et fremragende eksempel på. Med et banebrydende produkt og en stærk bæredygtig ambition har de en vigtig rolle i at omstille sektoren. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet, der også skal være med til at skabe vækst og arbejdspladser i Nordjylland, siger Michael Zöllner, der er managing director. 

Blue World Technologies så dagens lys i 2018 og er netop nu inden i en rivende udvikling og er i gang med at etablere storskala-produktion på havnen i Aalborg. Virksomheden beskæftiger nu omkring 50 personer fordelt på hovedkvarteret i Aalborg, samt udviklings- og produktionsafdelingen i Kvistgaard på Sjælland.

Ambitionen er at skabe verdens største methanol-brændselscellefabrik med en kapacitet på over 50.000 enheder om året.

Spredt rundt i hele verden sidder investorer, der med mange millioner satser på, at Blue World Technologies får stor succes med at kommercialisere HT-PEM methanol brændselscelleteknologien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.119