23948sdkhjf

Topsoe producerer nu metanol direkte fra biogas

Topsoe har netop idriftsat et demonstrationsanlæg i Foulum, hvor der produceres metanol direkte fra biogas. 

Teknologien, der anvendes, kaldes ’eSMR-MeOH’ og kan erstatte anvendelsen af naturgas med elektricitet i den meget energikrævende proces ved metanolfremstilling kaldet ’steam-reforming process’.

Projektet vil demonstrere eSMR-MeOH-teknologien i et 10 Kg/h metanol- pilotanlæg til opgradering af biogas. 

Anlægget er netop sat i drift og der arbejdes hen mod at få modnet teknologien til at nå et kommercielt konkurrencedygtigt niveau. 

- Denne teknologi kan gøre en stor forskel på relativt kort tid. Det nye er, at vi producerer bæredygtig metanol fra biogas, og at vi bruger grøn strøm i stedet for naturgas. De to ting tilsammen gør, at processen udleder næsten intet CO2 i forhold til normal metanolproduktion. Vi forventer at være klar med en løsning til industrien i forlængelse af dette EUDP-projekt vi nu går i gang med, siger Peter Mølgaard Mortensen, principal scientist i Haldor Topsøe.

Hovedansøger er Haldor Topsoe, som samarbejder med Aarhus Universitet, Sintex A/S, Blue World Technologies , DTU, Energinet A/S, Aalborg Universitet og Planenergi.

- Vi ser mange interessante perspektiver i denne nye teknologi, og vi ser frem til at udløse det fulde potentiale i fremtidens energisystem, Thomas Lundgaard, projektleder på Aarhus Universitet. 

EUDP har støttet projektet med 37,7 mio. kr. Totalbudgettet er på 61,5 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158