23948sdkhjf

Nordjysk folkecenter skal uddanne driftsteknikere i VE under arktiske forhold

Nordisk Folkecenter er leder af et projekt, der skal uddanne grønlændere i drift af vedvarende energianlæg

Et nyt uddannelsesprojekt skal udviklet et efteruddannelsesprogram med titlen 'Driftstekniker i vedvarende energi under arktiske forhold'.

I spidsen for projektet står Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, der har base i Sydthy.

Sammen med fire andre samarbejdspartnere har Folkecenteret ansøgt og fået 69.000 euro fra det nordiske uddannelsesprogram Nordplus.

Det skriver Nordjyske.

Pengene skal som nævnt bruges til at etablere en uddannelse som driftstekniker. Uddannelsen er målrettet de faglærte og ufaglærte teknikere, der er i de mere end 50 bygder i Vest- og Østgrønland.

Teknikerne arbejder måske allerede i forvejen med drift af de mange dieselgeneratorer, der holder bygderne varme, men for at nå den grønlandske regerings målsætning om et omstille til langt mere vedvarende energi, skal de nu lære at stå for vedligehold og styring af anlæg som vindmøller, solceller, mikro-vandkraft, batterier og led-belysning.

Projektet strækker sig over 30 måneder og det forventes, at de første kurser kan starte om et lille års tid.

Ud over Folkecenteret tæller de fire øvrige partnere i projektet Grønlands energiselskab Nukissiorfiit, Grønlands tekniske skole KTI, Svalbard Folkehøyskole, Norge, samt Herningsholm Erhvervsskole, Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094