23948sdkhjf

Fra skeptisk til bydelysten: Ørsted og pensionsgigant melder klar til energiøen

Ørsted og ATP er gået sammen i et partnerskab med henblik på at indgive et bud i den kommende auktion om den danske energiø i Nordsøen.

Det nye partnerskab samler kompetencerne fra en af verdens førende udviklere af havvind og en af Danmarks største institutionelle investorer.

- Energiøen i Nordsøen bliver en helt central del af den fortsatte udbygning af Danmarks havvindressourcer i Nordsøen. Gennem de seneste 30 år har Ørsted ført an i udviklingen af havvind, hvilket har gjort teknologien til en hjørnesten i en økonomisk bæredygtig, grøn omstilling, både i Danmark og globalt. Ved at gå sammen med ATP om at byde på den danske energiø i Nordsøen kombinerer vi Ørsteds verdensførende ekspertise inden for havvind med ATP's unikke erfaring som en af Europas største institutionelle investorer, siger Mads Nipper, administrerende direktør i Ørsted.

Andre boller

Ørsted er altså gået fra at være en smule skeptisk til nu at lægge billet ind på muligheden for at byde på energiøen. I januar udtalte Ulrik Stridbæk, chef for energiøkonomi hos Ørsted til Børsen, at det i værste tilfælde kan ende som IC4-sagen.

- Hvis vi får igangsat noget her, som ender med at blive for dyrt, forsinket og et eksempel på, hvordan man ikke skal gøre det, tror vi, at det er ret dårligt for havvind som koncept, for den grønne omstilling og dermed selvfølgelig også for Danmark og også for Ørsted, siger han til mediet.

Nu siger Mads Nipper at det er en fundamentalt god idé.

-  Det er en hjørnesten i at accelerere havvind og power-to-x i Danmark, men også i at udnytte de kæmpestore havvindressourcer Danmark har i Nordsøen og hjælpe hele Europa med dekarboniseringen. Det spiller utroligt stærkt til os. Både Ørsted og ATP, siger Mads Nipper til avisen. 

Danske styrkepositioner

Etableringen af energiøen i Nordsøen vil være en hjørnesten i udnyttelsen af de danske havvindressourcer, hvilket vil kunne bidrage markant til Danmarks og Europas grønne omstilling og skabe tusindvis af jobs i Danmark.

- Energiøen i Nordsøen er en rigtig interessant investeringsmulighed for ATP, fordi den både kan sikre gode stabile pensioner, udvikle danske styrkepositioner og samtidig blive en afgørende løftestang for den grønne omstilling i Danmark. Investeringen er naturligvis ikke uden risiko, som medlemmerne skal kompenseres for, men Ørsted og ATP er stærkt partnerskab, som har de helt rette komplementære kompetencer til at løse en sådan opgave. Og så glæder jeg mig også over, at vi med samarbejdet kan sikre, at afkastet fra projektet gennem ATP kommer alle danskere til gode, siger Bo Foged, administrerende direktør i ATP.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11