23948sdkhjf

Vattenfall udpeger servicehavn for to havmølleparker og skaber 50 nye arbejdspladser

Vattenfall har netop valgt Hvidesande Havn som servicehavn for Vesterhav Syd og Vesterhav Nord. 

Med valget af Hvide Sande som servicehavn til Vesterhav Syd og Nord vindmølleparker vil tre havvindmølleparker blive serviceret fra havnen i Hvide Sande. I 2019 blev Hvide Sande udpeget som Vattenfalls servicehavn for havvindmølleparken Horns Rev 3.

Dermed vil Hvide Sande Havn servicere i alt 90 havvindmøller og en fossilfri elproduktion svarende til elforbruget i ca. 800.000 danske husstande, når Vesterhav Syd og Vesterhav Nord står færdige.

- Først og fremmest er placeringen af havnen vigtig, og her ligger Hvide Sande rigtig godt til at kunne servicere Vesterhav Syd og Nord. Derudover har vi kigget efter en blivende, fleksibel samarbejdspartner, som kan være en aktiv medspiller i mange år frem. Det har vi fundet i Hvide Sande Havn, siger Kristian Sorgenfri Jensen, Project Director for Operation and Maintenance, Offshore Wind hos Vattenfall i en pressemeddelelse.

I kampen om Vesterhav Syd og Vesterhav Nord var Hvide Sande oppe mod Esbjerg, Thorsminde, Thyborøn og Hanstholm.

50 nye arbejdspladser

Vattenfall kommer til at designe og udvikle nye faciliteter til driftskontor- og lageropbevaring på havnen. Hvide Sande Havn forventer, at den nye hub på flere måder kommer til at bidrage positivt til byen.

- Vi forventer i alt at beskæftige omkring 50 medarbejdere i de nye faciliteter i Hvide Sande. Heraf kommer cirka halvdelen fra Vesterhav Syd og Nord. Vi har oplevet en stor samarbejdsvilje og engagement lokalt, og det er et godt eksempel på, hvordan investering i en fossilfri fremtid i høj grad kan gøre en meget konkret forskel i et lokalsamfund, siger Kristian Sorgenfri Jensen.

Den 14. december 2020 godkendte Energistyrelsen anlægsplanerne for Vesterhav Syd og Nord.

Vesterhav Syd og Vesterhav Nord ventes at være i drift med udgangen af 2023.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141