23948sdkhjf

Ny afsløring i verdens største hackersag: 6 danske energiselskaber ramt

I januar meddelte Dansk Energi, at to danske energiselskaber var omfattet af Solarwinds-hackerangrebet, men nye oplysninger viser, at der faktisk er tale om seks energiselskaber, der potentielt har været i kløerne på hackerne.

Det skriver Ingeniørens techmedie, Version2

- Angriberne har været inde nogle steder, hvorfra de reelt kunne skade Danmark gennem spionage eller ved decideret at forstyrre samfundskritiske systemer, har Jacob Herbst, der er direktør i it-sikkerhedsfirmaet Dubex og sidder i det nationale it-sikkerhedsråd, tidligere udtalt til mediet.

Det globale hackerangreb kendt som Solarwinds-angrebet ramte en lang række kritiske virksomheder, inden det blev afsløret i slutningen af sidste år. 

Ifølge Energistyrelsen er der dog endnu intet, som tyder på, at hackerne har udnyttet svagheden i de seks selskaber, som ikke nævnes ved navn.

Verdens største angreb

Solarwinds-angrebet er opkaldt efter den amerikanske it-virksomhed, hvis værktøjer hackerne har misbrugt til at få adgang til tusindvis af virksomheder, organisationer og myndigheder verden over. 

Blandt de store ofre er dele af den amerikanske regering, Microsoft, Europa-Parlamentet og herhjemme flere kommuner, Cowi, SAS og Vestforbrændingen. Microsoft har tidligere kaldt angrebet for det største og mest sofistikerede nogensinde. 

Mange ønsker ikke at oplyse, om de har været omfattet af angrebet. Men Jacob Herbst mener ikke, danske virksomheder har noget stort at frygte, da de ikke har været hackernes primære mål.

Ifølge amerikanske sikkerhedstjenester er angrebet af et omfang og raffinement, at der må stå en fremmed stat bag som hovedaktør, sandsynligvis Rusland. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.096