23948sdkhjf

Aktionærer til kriseramte Waturus bøn om lån: Det bliver et nej herfra

Waturu Holding A/S tabte i 2020 godt 14 millioner kroner med en omsætning på 0 kroner. Det viser det årsregnskab, som Waturu Holding sendte ud sent fredag aften.

For et par uger siden meddelte Waturu, at man var i likviditetsproblemer i forhold til at kunne levere på nyligt indgåede ordrer. Derfor bad man i starten af marts aktionærerne om et ekstraordinært lån med meget givtig rente over 10 procent.

Da selskabet siden lillejuleaften 2020 har været suspenderet fra handel på Nasdaqs First North kunne man ikke rejse nye penge den vej.

I det netop offentliggjorte årsregnskab kan man så læse, hvad de godt og vel 2000 aktionærer i selskabet svarede på låneforespørgslen fra Waturu:

- Nej.

- I forhold til eksisterende aktionærer i Waturu Holding A/S er der forespurgt om tilsagn til et lån til selskabet og en deltagelse i en forhøjelse af kapitalen i det unoterede datterselskab Aquaturu A/S. Bestyrelsen må konstatere, at tilsagnet til begge muligheder ikke opfylder behovet som anmodet, lyder det i ledelsesberetningen.

Ifølge årsregnskabet havde Waturu Holding ved udgangen af sidste år 4,3 millioner kroner tilbage i likvid beholdning af de 17,75 millioner kroner, der blev rejst i forbindelse med børsnoteringen i maj 2019.

Det er, knap to år senere, ikke lykkedes levere et eksemplar af den, ifølge Waturu Holding, banebrydende decentrale vandvarmer.

I forbindelse med offentliggørelsen af lånetilbuddet til aktionærerne forklarede Waturu Holding, at man ville løbe tør for penge inden for kort tid og således ikke ville kunne levere på en nyligt ingået ordre fra Afrika på indledningsvist 500 enheder. Efterfølgende 1000 enheder om måneden.

Væsentlig usikkerhed vedrørende fortsat drift

Waturu Holdings nyudpegede revisor, 2+ Revision udtrykker på grund af likviditeten i selskabet "Usikkerhed om going concern."

Revisoren anfører:

- Uden at modificere vores konklusion gør vi opmærksom på, at der er betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften, skriver revisor Per Christensen, 2+ Revision.

- Som følge af dette og tidligere års negative resultater er koncernens egenkapital reduceret, tilsvarende er koncernens kapitalberedskab igennem likviditet.

- Ledelsen har efter balancedagen iværksat en plan til væsentlig reduktion i koncernens omkostninger, herunderomkostninger til lønninger. Der er samtidig igangsat en proces for søgning af ny kapital til koncernen igennem låneandele til eksisterende investorer og dels ved igangværende afsøgning af muligheder for etablering af kreditfaciliteter igennem eksterne parter, skriver revisoreren i note 8 i årsregnskabet

Administrerende direktør for Waturu Holding, Toke Reedtz, har løbende siden slutningen af 2020 fået tilbud om interview og genmæle til artiklerne om Waturu, men har endnu ikke valgt at stille op til interview.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079