23948sdkhjf

Eksplosion i affaldsovn hos AVV

Varmeproduktionen hos affaldsselskabet AVV har siden 24. februar kørt på lavt blus efter en eksplosion i den største af selskabets ovne.
Små eksplosioner i forbindelse med afbrændingen af affald er ikke noget særsyn, men natten til den 24. februar oplevede man hos affaldsselskabet AVV en så stor eksplosion, at der skete materiel skade, skriver Nordjyske.dk.

Det har betydet, at affaldsselskabet siden ikke har kunnet leve op til sine forpligtelser som varmeleverandør.

Murværk & pusher beskadiget
- Murværket er beskadiget og pusheren, der skubber affaldet ind er ødelagt. Det lykkedes at have ovnen i drift i nogle timer efter eksplosionen, men siden har den stået stille, fortæller teknisk chef Torben Nørgaard om eksplosionen, der skete ved indgangen til ovnen, hvor affaldet skubbes ind.

- Selve ovnen udvidede sig, men har trukket sig sammen igen, og der er ikke sket skade på skallen. Men en del af murværket inde i ovnen er ved at blive skiftet, fortæller Torben Nørgaard.

De materielle skader løber op i to millioner kroner. Dertil kommer yderligere to millioner i mistede indtægter fra varmesalg i de tre uger, som reparationen strækker sig over.

Årsagen endnu uvis
Det er stadig uvist, hvad der har afstedkommet den voldsomme eksplosion.

- Vi kan formentlig udelukke en granat eller lignende. Så kan det måske være en gasflaske, men vi har undersøgt slaggeren, og har ikke fundet rester af en gasflaske. Endelig kan der være tale om gasser, der uvikler sig i affaldet, men vi ved det ikke, fastslår Torben Nørgaard over for Nordjyske.

AVV valgte, da der ikke skete nogen personskade, ikke at tilkalde hverken brandvæsen eller politi, ej heller at fortælle offentligheden om eksplosionen. I dag erkender man på grund af skadens omfang, at man nok burde have informeret om episoden.

Læs mere om: AVV
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125