23948sdkhjf

Varmeværker vil udnytte overskudsvarme fra ostepulverproduktion

Overskudsvarmen fra virksomheden Kerry vil via Glamsbjerg og Haardby fjernvarmeværker ende i radiatorerne hos forbrugerne.
2000 fjernvarmeforbrugere får på den måde overskudsvarmen fra ostepulverproducenten Kerry helt tæt på, når Glamsbjerg og Haardby indgår spild-varme-aftale med Kerry. Det skriver Fyens Stiftstidende i følge Dansk Fjernvarme.

-Vi regner med, at det giver billigere fjernvarme, især i Haarby, siger formanden for Glamsbjerg Fjernvarme, Niels Lindeloff til avisen.

Via flisanlæg og varmepumpe
Dansk Fjernvarmes projektselskab har udarbejdet et skitseoplæg til projektet, hvori det fremgår at overskudsvarmen skal genvindes via en varmepumpe, der drives af et flisanlæg.

Varmen skal sendes via en syv til otte kilometer lang transmissionsledning ud til forbrugerne.

Parterne venter at trække 32.500 megawatt-timer ud af det nye samarbejde om året. Værkerne producerer i dag 52.000 megawatt-timer til sammen.

For godt 45 mio. kr.
Projektet vil have en anlægssum på godt 45 mio. kr., men det afskrækker ikke.

-I Glamsbjerg har vi allerede hentet de letteste besparelser, fordi vi har et flisfyr, men det har de ikke i Haarby, så de har en masse lavthængende frugter, de kan plukke af. I Glamsbjerg er det en sikring af, at vi også fremover kan levere en billig varme, siger Niels Lindeloff.

Planerne inkluderer desuden muligheden for at kunne tilbyde fjernvarme i Køng, Gummerup og Strandby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078