23948sdkhjf

Ny afgørelse sår tvivl om Danmarks største vindmøllepark

Opdateret kl. 12:09 med kommentar fra Eurowind Energy og gennemskrevet:

Landets største vindmøllepark, Thorup-Sletten ved Fjerritslev, er bygget på et ugyldigt grundlag.

Det konkluderer Planklagenævnet, som i går ophævede både lokalplan, kommuneplantillæg og den miljørapport, som lå til grund for etableringen af parken.

Det skyldes, at vindmøllernes påvirkning af to fuglearter ikke er afdækket tilstrækkeligt. Blå kærhøg og rørhøg er såkaldte fokusarter for det nærliggende fuglebeskyttelsesområde, men de er ikke medtaget i tilstrækkelig grad i miljøvurderingen. 

Tilbage til tegnebrættet

Eurowind Energy står bag byggeriet af vindmølleparken og skal bruge den kommende tid på at gennemgå afgørelsen og rette op på de mangler, Planklagenævnet har fundet.

- Det fremgår ret tydeligt, hvad vi skal ændre, for at det (miljøvurderingen, red.) lever op til det, de gerne vil have. Det gør vi selvfølgelig. Det bliver til en ny vvm, og til sidst bliver det til en ny lokalplan, fortæller Joachim Steenstrup, kommunikationsansvarlig hos Eurowind Energy.

Han undrer sig samtidig over nogle af de afgørelser, som Planklagenævnet har lagt vægt på og refereret til i sin vurdering af sagen. Flere gange henvises til EU-afgørelser eller -vejledninger, som først er offentliggjort efter den oprindelige vvm og godkendelse af lokalplaner.

- Der er blevet brugt ny viden, som er kommet, efter vi har afleveret vores rapport. Så er det svært at leve op til kravene, siger Joachim Steenstrup til Energy Supply. 

Vindmøllerne snurrer stadig

Møllerne er opstillet i Vesthimmerlands og Jammerbugt Kommune, og begge borgmestre mener, at ansvaret alene hviler på Eurowind Energy, som har opstillet møllerne på trods af klager fra lokalbefolkningen og Danmarks Naturfredningsforening.

Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Christen Gade (V), vurderer, at det endda kan komme på tale at standse møllerne.

- Nu må vi læse afgørelsen grundigt igennem og se på, hvad der ikke er tilstrækkeligt belyst. Og så må Teknik- og Miljøudvalget se på sagen igen - og endelig må vi have vurderet, om møllerne skal stoppes. De er jo opstillet for opstillers egen regning og risiko, siger han til Nordjyske

Så vidt mener Eurowind Energy dog ikke, det kommer.

- Vi har ingen forvetning om, at møllerne skal standses. Planklagenævnet har mulighed for at kræve opsættelse, og det er ikke sket, lyder det fra Joachim Steenstrup.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093