23948sdkhjf

Klagenævn blåstempler nordjysk vindmøllepark

Eurowind Energy fik i sidste uge grønt lys til at gå videre med vindmølleparken Nørre Økse Sø placeret i Jammerland Kommune. 

Det sker efter at vindmølleprojektet har været en tur forbi Nævnenes Hus i Viborg.

Her har Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet begge behandlet klager over den VVM-tilladelse Jammerland Kommune godkendte i 4. oktober 2018 samt Jammerbugt Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan med tilhørende miljørapport og sammenfattende redegørelse den 27. september 2018.

Begge klagenævn har altså nu afvist klagerne fra blandt andet en række beboere i området.

Nørre Økse Sø-projektet består af 11 landvindmøller.

- Vi er glade for afgørelsen fra Nævnenes Hus. Den planlagte vindpark ved Nr. Øksesø er et godt projekt, hvor vi relativt hurtigt kan hjælpe Danmark med mere grøn strøm. Efter en lang ventetid er det positivt med en afklaring for naboer, lodsejere og investorer. Med afgørelsen kan vi nu tilføje 11 nye Vestas-møller til den grønne omstilling indenfor 1-2 år, siger Jesper Houe, chef for projektudvikling i Danmark hos Eurowind Energy.

Med afgørelserne kan Eurowind Enegy komme videre med projektet, som selskabet tidligere på året overtog fra Vattenfall. 

- Vi skal nu i dialog med netselskabet og bestille møllerne hos Vestas. Afhængig af timingen af det politiske arbejde med producentbetaling for nettilslutning, kan vi bidrage med grøn strøm til flere end 31.000 husstande allerede til næste år, siger Jesper Houe. 

De 11 vindmøller i Nørre Økse Sø-projektet erstatter 23 eksisterende møller. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094