23948sdkhjf

Brand i transformatorstation ▪ Helsingør Forsyning tumlede med ledningsbrud

Plastvirksomhed uden strøm i et par dage

15. februar 2021

Søndagaften brændte en transformatorstation uden for virksomheden C.K. Produktion i Billund. 

Virksomheden var aldrig i fare, men det tog tid at slukke branden.

- De skulle komme fra energiselskabet først og gøre den strømløs, før vi kunne åbne derind, fortæller indsatsleder Brian Fabricius til JydskeVestkysten. 

Transformatorstationen er helt ødelagt, hvilket betyder at plast-virksomheden må undvære strøm et par dage

To ledningsbrud hos Forsyning Helsingør 

15. februar 2021

Forsyning Helsingør har i weekenden tumlet med to større ledningsbrud, der resulterede i meget lidt eller intet vand i hanerne ved en del af forbrugerne. 

Første brud ramte lørdag eftermiddag i store dele af Helsingør by mens det søndag drejede sig om et ledningsbrud på Gurrevej, som blandt andet har ramt Lerbakkevej og Skovgårdsvej.

Kilde: SN.dk

Energistyrelsen åbner for forslag til Hesselø Havvindmøllepark

12. februar 2021

Energistyrelsen og Miljøstyrelsen inviterer borgere, virksomheder, myndigheder og andre med interesse i den kommende Hesselø Havvindmøllepark med tilhørende anlæg på land til at indsende deres ideer og forslag til, hvad der skal indgå i den strategiske miljøvurdering (SMV) af planen for Hesselø Havvindmøllepark og i miljøvurderingen (VVM) af det konkrete anlægsprojekt på land.

Idéhøringen løber over en periode på fem uger - fra fredag den 12. februar til fredag den 19. marts 2021. 

Efter høringen vil Energistyrelsen og Miljøstyrelsen bl.a. på baggrund af høringssvarene beslutte hvilke emner og miljøpåvirkninger, der skal belyses i hhv. den strategiske miljøvurdering (SMV) og miljøkonsekvensrapporten (VVM).

Resultatet af disse miljøvurderinger forventes fremlagt i 2. offentlige høring i første del af 2022. Udstedelse af en § 25-tilladelse efter miljøvurderingsloven (såkaldt VVM-tilladelse) til landanlægget forventes at foreligge medio 2022.

Miljøkonsekvensvurderingen (VVM) af det konkrete projekt på havet vil blive gennemført i perioden 2023-24, når vinderen af udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark er udpeget. Som led i miljøvurderingsprocessen for det konkrete projekt på havet forventes afholdt idéhøring i 2023 og 2. offentlig høring om miljøkonsekvensrapporten i 2024. Senere i 2024 forventes etableringstilladelsen (VVM-tilladelsen) til Hesselø Havvindmøllepark at kunne udstedes, hvis miljøvurderingsprocessen understøtter en tilladelse.

Kilde: Energistyrelsen

Fossile brændsler slår flere ihjel end malaria og rygning

12. februar 2021

Et nyt studie afslører at forurening fra kulkraft, diesel- og benzinbiler og andre fossile brændsler var skyld i hvert femte dødsfald i 2018. 

Det betyder at fossile brændsler i 2018 var ansvarlig for 8,7 millioner dødsfald på verdensplan. Det skriver Ingeniøren. 

Studiet er udarbejdet i et samarbejde mellem forskere fra Harvard University, University of Birmingham, University of Leicester og University College London afslører, at dødsfald som følge af luftforurening overgår det antal samlede mennesker, der hvert år dør af malaria og rygning - til sammen.

Situationen er dog værst i Asien, hvor luftforurening er skyld i mere end 30 procent af alle dødsfald i 2018. På andenpladsen følger Europa med 16,8 procent.

Solenergianlæg ved Bjerndrup

12. februar 2021

Aabenraa Byråd har vedtaget Lokalplan nr. 136 og et tilhørendende kommuneplantillæg for et solenergianlæg ved Bjerndrup endeligt.

Lokalplanen har til formål at sikre en anvendelse til vedvarende energiproduktion med solenergi.

Kilde: Licitationen

True Energy ansætter ny CCO

11. februar 2021

Partnerkredsen vokser fortsat hos True Energy. For at styrke synergieffekten og understøtte vækst hos både True Energy og partnerselskaberne er der blevet hyret en ny Chief Commercial Officer (CCO).

Det er René Frederiksen, som har stor erfaring fra energibranchen, der primært kommer til at stå for partnerskaber og markedsudvikling.

- Både herhjemme og i udlandet er energibranchen under forandring. Nye i nnovative
løsninger, som dem vi har udviklet i True Energy, vil revolutionere branchen. Kunderne
tilbydes nye i ntelligente l øsninger, som både gavner den grønne omstilling og økonomien i
den enkelte husstand. Derudover er vi med til at skabe balance i elnettet via håndtering af
fleksibilitet, som grundet elektrificeringen vil være én af de helt store udfordringer i de
kommende år. Jeg glæder mig meget til at være med til at forme den fremtid, siger René
Frederiksen.

Kilde: True Energy

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14