23948sdkhjf

Medie: Forsyningstilsynet sår tvivl om dødsliste

Før jul offentliggjort KL den såkaldte dødsliste over de ti affaldsenergianlæg, der skal lukkes frem mod 2030. 

Det har skabt fuore i energisektoren. 

Listen har mødt kritik fra blandt andre Argo, hvis anlæg er på listen. Her beskylder man den analysemetode, der ligger bag listen, for at være mangelfuld. Også AVV i Nordjylland har været ude med riven. 

Forsyningstilsynet er i øjeblikket ved at gennemgå og vurdere den fremgangsmåde og de data, der ligger til grund for udarbejdelsen af dødslisten - og sår nu tvivl om metoden.

Det fremgår af en aktindsigt som Midtjyllands Avis har fået i Forsyningstilsynets foreløbige udkast til vurdering af KL-rapporten. 

Tilsynet har derfor bedt EA Analyse, der står bag KLs rapport, om at lave følsomhedsberegninger, så usikkerhederne kan vurderes. 

- Følsomhedsanalyserne viser, at Lukkelisten er følsom over for en række af de påpegede problemer i metodevalg, datagrundlag og beregningsantagelser/ opgørelsesmetoder.De påpegede problemers omfang og følsomheden heroverfor vurderes tilstrækkelig stor til, at det ikke er sandsynliggjort eller dokumenteret, at det er de mindst effektive anlæg, der står på Lukkelisten, fremgår det af dokumentet, som Midtjyllands Avis altså er kommet i besiddelse af. 

Det er dog et forløbigt udkast, og der kan ske ændringer inden den endelige offentliggørelse af tilsynets vurdering. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078