23948sdkhjf

Brændselscellevirksomhed udvider og gør klar til flere arbejdspladser

Brændselscelleproducenten Ballard Power Systems Europe A/S opførte i 2019 en ny produktionshal, der danner rammen om virksomhedens brændselscellemodul til det maritime marked.

Nu udvider virksomheden igen, og har netop igangsat byggeriet af en ny administrationsbygning der forventes at stå færdig i slutningen af foråret.

- På trods af et udfordrende år 2020, så oplever vi, at efterspørgslen af nul-emissions brændselscelleløsninger til den tunge transport og sikring af kritisk kommunikationsinfrastruktur fortsat vokser. Det sker blandt andet på grund af de nationale og internationale hjælpepakker som f.eks. EU’s ”Green Deal”, der er med til at støtte en grøn udvikling både i Danmark, i Europa og på globalt plan, siger Jesper Themsen, direktør for Ballard Power System Europe A/S og tilføjer:

- De grønne initiativer gør det muligt for virksomheder som Ballard fortsat at levere nul-emissions brændselscelleløsninger og endda ansætte flere medarbejdere på grund af den store efterspørgsel.

Den nye tilbygning på ca. 470 m2 bliver indrettet med moderne kontorfaciliteter til en del af virksomhedens ca. 90 ansatte og er en del af en europæisk satsning, der inden for de seneste år har resulteret i betydelig vækst og skabelse af flere arbejdspladser.

Nyt modul

Siden 2018 har Ballard Europe fordoblet antallet af medarbejdere, der designer, udvikler, sælger og servicerer brændselscellesystemer, og det forventes, at det europæiske team vil fortsætte med at vokse de kommende år.

Det skyldes blandt andet lanceringen og efterspørgslen af et helt nyt brændselscellemodul.

- Vi lancerede i slutningen af 2020 FCwaveTM modulet, der er specielt designet til marineindustrien og bygger på vores seneste generation af brændselscelleteknologi. FCwaveTM modulet bliver særlig efterspurgt af ind- og udland og det sker i takt med at FN’s internationale søfartsorganisation IMO strammer kravene til reduktion af CO2 udledning fra skibe og flere rederier annoncerer mål for at nedbringe forbruget af fossile brændsler, siger Jesper Themsen.

Ballard Power Systems har siden 2008 haft adrese hos Cemtec Erhvervspark i Hobro, der er en del af Hydrogen Valley.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094