23948sdkhjf

Shell indgår salgsaftale for A/S Dansk Shell

Shell Petroleum Company Ltd (Shell) har underskrevet en salgsaftale med PL ESG Denmark Co APS (Postlane Partners) vedrørende A/S Dansk Shell, Shells resterende downstream-forretning i Danmark. 

Aftalen omfatter raffinaderiet i Fredericia samt lokale handels- og forsyningsaktiviteter.

Det oplyser Dansk Shell i en pressemeddelelse.

- Frasalget sker i overensstemmelse med Shells globale strategi om at ændre vores portefølje og produkter for at opfylde vores kunders behov for renere energi, siger Robin Mooldijk, Executive Vice President, Manufacturing og uddyber: 

- Denne exit understøtter skiftet i vores portefølje af raffinaderier fra de nuværende fjorten til seks høj- værdi energi- og kemikalierparker, hvilket understøtter vores ambition om at være en energivirksomhed uden nettoemissioner senest i 2050, i trit med samfundets udvikling.

 Grøn brint og avancerede brændstoffer

Postlane Partners er et uafhængigt investeringsselskab indenfor vedvarende energi, der søger at erhverve og optimere energi- og infrastrukturaktiver med et miljømæssigt, socialt og corporate governance-fokus. 

Postlanes udviklingsplaner for raffinaderiet omfatter co-processing af bioprodukter og vil også fokusere på grøn brint og potentialet for avancerede biobrændstoffer.

Omkring 260 personer, der i dag er ansat hos A/S Dansk Shell, vil fortsat være ansat i virksomheden under det nye ejerskab. 

Salget forventes at være afsluttet i andet kvartal 2021 under forudsætning af myndighedernes godkendelse.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141