23948sdkhjf

Shell vil være partner i VindØ-konsortium

Parterne bag VindØ-konsortiet - PensionDanmark, PFA, Andel og Copenhagen Infrastructure Partners - der har tilbudt at bygge Danmarks første energiø i Nordsøen, har i dag underskrevet en hensigtserklæring (Memorandum Of Understanding) med energiselskabet Shell om, at Shell indtræder i konsortiet.

Det oplyser PensionDanmark i en pressemeddelelse. 

Hensigtserklæringen indeholder de overordnede vilkår for Shells deltagelse og medfinansiering af projektet. Det er en del af ambitionen, at Shell og VindØ konsortiet forventes at indgå et samarbejde at anvende strømmen fra de tilknyttede havvind-parker til at producere grøn brint på øen.

Den endelige aftale med Shell forventes færdigforhandlet inden for de kommende måneder.

Konsortiet forventer at deltage i det kommende udbud om opførelse af energi-øen, hvor Energistyrelsen forventes at udpege en vinder i løbet af 2024.

"Vi ser frem til at kunne byde Shell velkommen i VindØ-konsortiet. Shells betydelige ressourcer og erfaring fra energisektoren og intentionen om at producere grøn brint på øen styrker konsortiets muligheder for at afgive et konkurrencedygtigt bud på opførelsen af Danmarks første energi-ø. Vi glæder os over, at et stort energiselskab som Shell for alvor melder sig ind i den grønne omstilling i Danmark,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109