23948sdkhjf

Varmepumpe og kedel er på plads: Nu kan Din Forsyning gå videre med udbuddene

Din Forsyning i Esbjerg er i øjeblikket i gang med at strikke den varmeløsning sammen, der skal erstatte Esbjergværket, når Ørsted lukker og slukker det 1. april 2023.

I stedet for at satse på én stor varmeenhed har forsyningsselskabet valgt et miks af mange forskellige teknologier.

Rygraden i den nye varmeforsyning er en 50 MW havvandsvarmepumpe og en 60 MW flisfyret kedel.

Første spadestik til den del af projektet blev taget i oktober 2020. Siden har Arkil været godt i gang med at byggemodne området.

I går kunne Din Forsyning så offentliggøre, at leverandør af varmepumpen bliver MAN Energy Solutions, mens  KPA Unicon Oy skal levere kedlen.

Med leverandører og specifikationer på plads er Din Forsyning klar til næste skridt – eller rettere de næste skridt.

Forsyningsselskabet skal nemlig i gang med at sende de mange entrepriser i udbud. Og den del kunne først ske efter valget af varmepumpe og kedel.

- Det er et rigtig stort byggeri, vi skal i gang med. Vi kunne ikke rigtig udbyde bygningerne, før vi vidste, hvilken type kedel og varmepumpe, vi får, for de skal jo gerne passe ind i bygningerne, siger Hans-Christian Damm Obel fra Din Forsyning.

Med de to kontrakter med henholdsvis Man Energy Solutions og KPA Unicon OY på plads kan de sidste detaljer skrives ind i udbuddene, der vil komme som perler på en snor hen over foråret.

Det drejer sig blandt andet om ad-hoc-elektrikerarbejde, ad-hoc smedeabrejde, varmepumpebygningen, byggemodning (fortsatte arbejder), havvandsindtag – byggeanlæg, kedelbygning overbygning, netværk, kabinetter og hardware, elkedel samt tilkobling til distributionsnettet.

Din Forsyning er altså allerede i gang på havnen og allerede fra 1. april vil man kunne se de første tegn på byggeriet over jorden.

Prisen for varmepumpe, fliskedel, de øvrige anlæg og bygninger er en forretningshemmelighed. Dog oplyser Din Forsyning at varmeværket kommer til at koste omkring 170 millioner kroner og havvandsvarmepumpen 250 millioner kroner.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094