23948sdkhjf

Energiselskab køber halvdelen af Danmarks største landvindmøllepark

Aura Energi har indgået aftale med Eurowind Energy A/S om købet af 50 procent af K/S Thorup-Sletten, der er den overvejende del af Danmarks største landbaserede vindmøllepark. 

Parken er beliggende på grænsen mellem Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner og er et repowering projekt, hvor der er nedtaget 22 gamle møller og opsat 18 stk. nye 4,3 MW Siemens møller med en samlet kapacitet på 77,4 MW.

Heraf indgår 13 af møllerne i K/S Thorup-Sletten, mens de resterende fem møller er ejet af lokale naboer til parken.

K/S Thorup-Sletten har en årlig budgetteret produktion på 189.000 MW, hvilket svarer til 47.275 husstandes årlige forbrug af strøm.

- I AURA ønsker vi at bidrage til den grønne omstilling af den danske energiforsyning blandt andet gennem produktion af vedvarende energi. Vi er glade for, at vi med denne aftale om K/S Thorup-Sletten sammen med vores øvrige VE-aktiviteter kan tage et stort skridt i forhold til at realisere vores strategiske målsætning,” siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA koncernen.

Vindmølleparken blev tilsluttet elnettet i februar 2020 og blev officielt indviet i september 2020.

Det er Auras datterselskab Aura VE, der bliver ejere af K/S Thorup-Sletten. Aura VE ejer i forvejen tre vindmøller på hver 3,3 MW i Nørhede-Hjortmose i Vestjylland.

Aura Energi har betalt et større trecifret millionbeløb for sin andel af parken. 

Aftalen afventer nu en godkendelse fra konkurrencemyndighederne, før den bliver gennemført.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079