23948sdkhjf

Norlys kobler 50.000 på fiber ▪ Vennerslund Energipark er videre ▪ Energi Viborg overtager vandværk

50.000 på fibernet

21. december 2020

Da energiselskaberne SE og Eniig fusionerede og blev til Norlys, lovede den jyske energi- og telekoncern, at alle andelshavere vil have adgang til hurtigt internet inden udgangen af 2023.

Med hele 50.000 nye fiber adresser i 2020 er Norlys godt på vej til at nå det mål.

- Med 50.000 nye adresser i 2020 har vi etableret fibernet til 30 procent af de adresser, vi manglede for at dække hele vores ejergeografi, som rummer lidt over 700.000 andelshavere. Og det stopper ikke her; næste år har vi sat os et lige så ambitiøst mål om at nå yderligere 50.000 nye husstande – og dette på åbne net, hvor flere leverandører vil skabe bedre valgmuligheder inden for internet og tv. Som ejer af landets største fibernet glæder vi os over det øgede fokus på åbne net og indhold. Det er godt for forbrugerne og konkurrencen, siger Torben Poulsen, som er administrerende direktør i Norlys Tele.

Kilde: Norlys

Solcelleanlæg videre i Hedensted

18. december 2020

Hedensted Byråd har sendt forslag til kommuneplantillæg nr. 35 for større solcelleanlæg i det åbne land i høring.

Byrådet godkendte i sommer hovedprincipperne for udarbejdelse af retningslinjer for større solcelleanlæg i det åbne land, som er nødvendige for at kunne behandle ansøgninger om etablering af solcelleanlæg. For at kunne indarbejde retningslinjerne i kommuneplanen skal der udarbejdes et kommuneplantillæg, hvilket nu er sket.

Vennerslund Energipark godkendt

18. december 2020

Guldborgsund Byråd har godkendt kommuneplantillæg og lokalplan for Vennerslund Energipark endeligt.

Planerne for energiparken omfatter opstilling af seks vindmøller og etablering af et solcelleanlæg på 52 hektar.

Energianlæggene vil tilsammen kunne producere cirka 140.000 MWh pr. år, svarende til cirka 35.000 gennemsnitshusstandes forbrug.

Vejrumbro Vandværk skal driftes af Energi Viborg Vand

18. december 2020

Fra 2021 skal alle forbrugere, der er knyttet til Vejrumbro Vandværk, serviceres af Energi Viborg Vand A/S, der overtager hele forsyningen.

Det blev endelig besluttet på en generalforsamling for Vejrumbro Vandværk i denne uge, fortæller en tilfreds formand for vandværket, Michael Støckler.

- Det at drive et vandværk bliver stadig mere omfattende, og den administration slipper vi nu for, når Energi Viborg Vand overtager forsyningen, siger Michael Støckler. 

Udover at varetage selve forsyningen af drikkevand vil Energi Viborg også fremadret-tet afregne kunderne i Vejrumbro for deres drikkevandsforbrug, hvilket alle forbrugerne bliver informeret om i det nye år.

(Kilde: Energi Viborg)

Nordsøeventyret er ikke slut

18. december 2020

Folketinget har sat slutdato for den danske olie- og gasudvinding fra Nordsøen. Men det betyder ikke, at der sættes et endegyldigt punktum for det danske Nordsøeventyr. Tværtimod, for der er fortsat kapitler at skrive, men denne gang er de grønne og ikke sorte. Udfasningen af den fossile energi skaber store muligheder for brint og Power-to-X (PtX) produceret af vedvarende energi bl.a. fra Nordsøen. Eksportværdien af brint og PtX-produkter kan langt overstige olien, men det kræver, at vi allerede nu skaber rammerne for næste del af den grønne fortælling.

Sådan skriver Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen i dette indlæg: 

Nordsøeventyret er ikke slut, men det skal være grønt

Klumme: Det haster med national strategi for PtX

18. december 2020

Danmark har brug for en national strategi for Power-to-X. En strategi, der kan sikre, at vi udnytter vores verdensførende forskningskompetencer og fremsynede virksomheder til at tage den globale føring inden for Power-to-X på samme måde, som vi i sin tid gjorde med det danske vindmølleeventyr.

Men hvis Power-to-X for alvor skal blive et nyt grønt eksporteventyr for Danmark, skal teknologien effektiviseres, skriver rektor for DTU Anders Bjarklev i denne klumme: 

National strategi for Power-toX haster

Ny ejerstrategi for Hillerød Forsyning

17. december 2020

Byrådet i Hillerød Kommune har netop vedtaget en ny ejerstrategi for Hillerød Forsyning, skriver SN.dk.

Med den nye ejerstrategi vil Hillerød Kommune blandt andet få mere kontrol med forsyningsselskabet. Kommunen kræver med et nye regelsæt mere åbenhed og at forsyningsselskabet ikke er lønførende. Samtidig skal der etableres en lønpolitik i selskabet.

Politikerne håber nu at forsyningsselskabet kan starte på en frisk oven på et år med den ene møgsag efter den anden. 

AquaDjurs henter selv spildevandet

17. december 2020

Tankvogne med spildevand fra industrivirksomheder eller fra private husstanke i eksempelvis sommerhusområder triller ofte ind på Forsnæs Renseanlæg på Djursland.

Rullende spildevand er nemlig et nyt og voksende forretningsområde for vand- og spildevandsselskabet Aquadjurs, skriver Aarhus Stiftstidende.

Det rullende spildevand renses sammen med alt andet spildevand.

Tønder Forsyning er stadig påvirket af hacker-angreb

17. december 2020

Tønder Forsyning blev ramt af et hacker-angreb i sidste uge. Selskabet mærker stadig efterdønningerne efter det, skriver JydskeVestkysten. 

Kunderne kan stadig ikke se deres tømningstider af affaldsspande på hjemmesiden - og forsyningsselskabet er stadig i gang med en større udredning af angrebet. 

- Vi arbejder stadig på at kortlægge angrebet. Vi er begyndt at teste dataene internt i dag (onsdag, red.), men eksterne selvbetjeningsløsninger som at se, hvornår skraldespandene bliver tømt, kan man stadig ikke se på vores hjemmeside. Vi tør ikke åbne for det endnu, fortæller Bo Ludvigsen, der er direktør for Tønder Forsyning.

Hvornår alting kører optimalt igen kan forsyningsdirektøren ikke sige noget om.

Artiklen er en del af temaet ENERGY UPDATE.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079