23948sdkhjf

Amagerforbrændings bestyrelse: Beklageligt at blive sat på pause

Et flertal i Amagerforbrændings bestyrelse konstaterer med beklagelse, at anmodningen om at få godkendt, at Amagerforbrænding optager et lån for at kunne bygge sit erstatningsanlæg, ikke blev færdigbehandlet af Københavns Borgerrepræsentation torsdag.
I stedet pålagde København sine to bestyrelsesmedlemmer at bede bestyrelsen om at afklare yderligere spørgsmål, inden man endeligt behandler sagen. Et bestyrelsesflertal i Amagerforbrænding afviser, at mere skal undersøges efter fredagens ekstraordinære bestyrelsesmøde.

- Det er en ærgerlig situation, at vi nu må konstatere, at projekt Amager Bakke er sat på pause. Konsekvensen af dette bliver ringere miljø, og at affalds- og fjernvarmekunderne i København skal betale en højere pris, siger bestyrelsesformand Mogens Lønborg i en pressemeddelelse.

Læs: Amagerforbrænding fik nej til sit affaldsanlæg

Ikke flere undersøgelser
Sammen med det andet københavnske medlem af Amagerforbrændings bestyrelse, Iben Wiene Ratje, blev han pålagt at gå tilbage til sin bestyrelse og bede om, at der bliver foretaget yderligere undersøgelser, inden Borgerrepræsentationen kan tage stilling til lånet. Pålægget fra København blev nedstemt af de fire andre ejere og blev dermed afvist.

- Amager Bakke er et godt projekt fra ende til anden. Bestyrelsen arbejder for, at det virkeliggøres, men det kræver, at Købehavn nu besinder sig. De fire øvrige ejere af Amagerforbrænding har positivt støttet op om Amager Bakke i deres kommunalbestyrelser. Det er Købehavn, der her går enegang, siger Mogens Lønborg.

Håber på hurtig afklaring
Han og den øvrige bestyrelse håber på en hurtig afklaring i København, så projektet igen kan få fremdrift.

- Vi må se i øjnene, at der nu er en pause i processen med at etablere verdens mest visionære energianlæg baseret på affald, men jeg er og forbliver optimist på Amager Bakkes vegne, siger bestyrelsesformanden.

Flertallet i bestyrelsen peger på, at Amager Bakke vil reducere mængden af CO2 i København med 107.000 ton per år, og at det er et projekt, der understøtter visionerne om vækst og grønne investeringer, som vil resultere i eksportmuligheder for danske virksomheder.

- Økonomien i projektet er kernesund, og selv hvis vi vil se affaldsmængderne falde dramatisk, når København lykkes med at få sorteret mere affald fra, og vi om nogle år kan introducere nye teknologier, vil der være overskud i Amager Bakke, siger Mogens Lønborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.465