23948sdkhjf

Stridsøksen begraves med ny varmeaftale

Gamle stridigheder går i glemmebogen, når AVV og Hjørring Varmeforsyning underskriver en 10-årig varmeleveringsaftale.
Bestyrelsen hos Hjørring Varmeforsyning har sagt ja og tirsdag gav bestyrelsen for Affaldsselskabet AVV grønt lys for den nye 10-årige varmeleveringsaftale mellem de to selskaber, skriver Nordjyske.

Det betyder stabile varmepriser for forbrugerne og begyndelsen på et bedre forhold mellem parterne.

Affaldsvarme i 10 år
Aftalen, der løber frem til 2022, sikrer fornuftige varmepriser og fornuftige priser på afbrænding af affald, lyder det fra AVV-formand Ole Ørnbøl.

- AVV leverer affaldsvarme til varmeforsyningen. Det betyder, at varmeforbrugerne får lavere priser, end hvis varmeforsyningen skulle fyre udelukkende med naturgas, siger Ole Ørnbøl.

Det er også en stor fordel for AVV, at man i de kommede 10 år har en fast aftager til varmen fra affaldsforbrændningen. Det kan nemlig ligeledes give fornuftige priser til kunderne på forbrændingen.

Gammel klage lægges på hylden
Det nye samarbejde er også en ny begyndelse for de to selskaber. Hjørring Varmeforsyning indleder nemlig med at trække en gammel klage over AVV til Energistyrelsen tilbage.

Varmeforsyningen beskyldte AVV for at puge penge sammen, hvilket varmeforsyningen mente gik ud over de priser, de skulle betale AVV for affaldsvarmen.

- Det glæder mig allermest ved aftalen, at vi har lagt de gamle stridigheder bag os, siger Ole Ørnbøl, der lægger op til endnu mere samarbejde med varmeforsyningen i fremtiden.

En nyinstalleret røgkondensator hos AVV skal ikke alene nedbringe CO2-udslippet men også generere den varme, der skal sendes til Hjørring Varmeforsyning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096