23948sdkhjf

Samfundsansvar sikrer Københavns Energi PraktikPladsPrisen

Københavns Energi fik fredag overrakt PraktikPladsPrisen for at sætte praktikpladser på dagsordenen som en del af virksomhedens CSR-strategi.
Solen stod højt over Københavns Ørestad, da folk fra hovedstadsregionen samledes i Københavns Energis lokaler. Virksomhedens arbejde med at udvikle og fastholde praktikpladser i København blev belønnet med Bjørn Nørgaards kunstfærdigt udformede skulptur. Det var en stolt og glad direktør for en af Danmarks førende forsyningsvirksomheder, der modtog prisen:

- Det er vigtigt som virksomhed at træde nye veje for at bidrage til uddannelse af de unge. Vi synes, at vi tilbyder et godt forløb for vores elever og lærlinge, men vi får mindst lige så meget igen. Vi har fået fem rigtig dygtige og engagerede medarbejdere i vores elever. De er med til stor værdi for virksomheden , fortæller adm. direktør Lars Therkildsen.

Brug for faglært arbejdskraft
Københavns Energi har som en del af deres CSR-strategi valgt efter en pause igen at uddanne faglærte. Virksomheden har til at starte med taget elever inden for økonomi, administration og IT-support samt elektrikerlærlinge. Der er planer om øge antallet af praktikpladser i virksomheden, der til dagligt beskæftiger omkring 700 ansatte.

- Det er vel næsten overflødigt at sige, at vi i Københavns Kommune - med rette - er stolte over at have en virksomhed, der tager sit samfundsansvar alvorligt. Københavns Energi påtager sig dette ansvar, fordi de ved, at de får brug for den faglærte arbejdskraft. Eleverne tilbydes uddannelse af høj klasse i en tid, hvor praktikpladser ikke hænger på træerne, går Københavns Energi foran, lyder roserne fra borgmester Anna Mee Allerslev.

Stort engagement
Det store engagement er dog kun en af grundene til, at Københavns Energi modtager PraktikPladsPrisen, forklarer René Nielsen, formand for RIPU Hovedstaden og Metal Hovedstaden, der deltog i prisoverrækkelsen.

- Virksomheder som Københavns Energi gør hver dag en stor indsats for, at erhvervsuddannelserne er solide og fremtidsorienterede. De er med til at trække læsset, og det er dét, vi gerne vil anerkende med Bjørn Nørgaards fine statuette, udtaler René Nielsen.

PraktikPladsPrisen uddeles til 50 initiativer over hele Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078