23948sdkhjf

Det sker: København siger farvel til gasbeholder fra 1967

Der er gjort mange forsøg på at bevare gasbeholderen i Valby, siden den i 2007 blev taget ud af drift. Desværre uden held. Derfor er det nu blevet tid til at rive beholderen fra 1967 ned.
- Der er over årene kommet mange spændende forslag til, hvad gasbeholderen kunne bruges til i fremtiden – alt fra universitet til sportsfaciliteter og en restaurant på toppen – men desværre har ingen ønsket at byde på beholderen. Og at anvende den i sin nuværende form, indtil en ny ejer er fundet, er ikke muligt på grund af oliedampe. Det koster flere millioner kroner at blive ved med at vedligeholde beholderen, og det er udgifter, som vi hos Københavns Energi ikke kan tillade os at sende videre til kunderne. Derfor bliver vi nu nødt til at rive den ned, siger Morten Stanley, der er chef for bygas hos Københavns Energi.

Totaloplevelse i beholderens indre
Hos Københavns Energi vil man imidlertid gerne give københavnerne en mulighed for at sige farvel med manér. Derfor indbyder de alle til et lille arrangement ved gasbeholderen lørdag den 15. september fra klokken 10.00 til 14.00.

- Gasbeholderen er efterhånden gået hen og blevet et vartegn, og mange – ikke mindst i Valby – finder det vemodigt, at det nu er slut. De mennesker vil vi give en mulighed for at tage ordentlig afsked med beholderen. Ved arrangementet fortæller vi mere om beholderens historie og forklarer nærmere om både nedrivningen og de fremtidige muligheder med bygas. Der vil være pandekager til børnene, og så inviterer vi alle indenfor til en særlig stemningsfuld oplevelse med lys og lyd i beholderens indre, fortæller Morten Stanley.

Ved arrangementet er der også mulighed for at deltage i en lille quiz og blandt de rigtige besvarelser trækkes lod om en guidet tur til toppen af beholderen – 108 meter oppe – hvis vejret ellers tillader det. For dem, der ikke er så heldige, er der dog stadig mulighed for at få en flot udsigt, da Københavns Energi også giver adgang til det, der hedder første og andet galleri i cirka 12 og 25 meters højde.

Beholderen rives ned omkring 1. november 2012. Det sker ved sprængning. Efter sprængningen klipper store entreprenørmaskiner beholderen i småstykker, hvilket forventes at tage et par måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094