23948sdkhjf

Fjernvarme skyld i prisstigninger i København

Priserne på varme, gas, vand og afløb fra Københavns Energi A/S stiger samlet set med godt seks procent i 2013. Hovedårsagen er en prisstigning på fjernvarme.
Københavns Energi har netop vedtaget de nye priser på fjernvarme, bygas og vand inklusive håndtering af spildevand. Priserne, som er gældende fra 1. januar 2013, indebærer, at den samlede udgift til de fire forsyninger stiger med omkring seks procent for en gennemsnitlig husstand. En familie i lejlighed vil således opleve en prisstigning på cirka 1.060 kroner om året, mens en familie i parcelhus vil få en prisstigning på cirka 1.320 kroner.

- Den gode nyhed er, at prisen på bygas, vand og spildevand stort set er uændret, selv om vi allerede nu har investeret en del i at sikre København mod oversvømmelser fra skybrud. Desværre stiger vores varmepris med ni procent. Derfor opfordrer vi københavnerne til at følge vores spareråd. Vi har erfaring for, at varmeregningen på den måde kan nedbringes effektivt, siger økonomidirektør i Københavns Energi, Jan Kauffmann, i en kommentar til de nye priser.

Hovedårsagen til prisstigningen på fjernvarmen er, at den varme, selskabet køber hos sine varmeleverandører, stiger med omkring femten procent til næste år.

- Vores køb af varme udgør størstedelen af den samlede pris (over 70 procent), så selv om vi til næste år kan fastholde samme omkostningsniveau for drift af vores fjernvarmenet som i 2012, bliver vi nødt til at hæve kundernes pris, lyder meldingen fra Københavns Energi.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125