23948sdkhjf

SE vil halvere egen CO2-udledning inden 2020

I sin netop vedtagne CSR-strategi har SE sat sig et mål om, at halvere sin egen CO2-udledning inden 2020.
SE er et af de energiselskaber i Danmark, der hjælper de danske virksomheder med at spare på energien. I forlængelse heraf føler SE en stor forpligtigelse til, at tage sin egen medicin og agere som det gode eksempel.

Derfor har man sat sig et mål om, at halvere sin egen CO2 udledning inden 2020. Dette mål skal dels indfries ved opførelsen af et nyt domicil, med en unik og bæredygtig energiprofil, men bl.a. også ved et stærkt fokus på virksomhedens store bilpark.

Nu tager SE første skridt på vejen mod en grønnere bilpark
Mandag den 16. januar fik de første 10 SE-medarbejdere i Sønderborg mulighed for at stifte bekendtskab med at køre elbiler.

SE skal over de kommende 2 år deltage i prøveordningen testenelbil.dk, hvor medarbejdere får stillet en elbil til rådighed i tre måneder, hvorefter en kollega overtager bilen:

- Vi føler et stort ansvar, som et af Danmarks største energiselskaber, for at skabe et mere bæredygtigt klima. Ved at deltage i testenelbil.dk kan vi slå flere fluer med et smæk. Vi mindsker CO2 udledningen, indsamler erfaringer, der fremover gør det muligt at tage langt flere elbiler i brug, og endelig bliver elbilen mere nærværende for såvel medarbejdere som vores kunder, forklarer Niels Duedahl, adm. direktør i SE.

Netop det at bringe elbilen nærværende er en vigtig pointe. Elbilen er stadig et uhåndgribeligt fremtidsfænomen for almindelige mennesker, hvilket SE i en årrække har arbejdet med gennem sit ejerskab i elbilsfirmaet ChoosEV:

- Elbilen bliver afgørende for fremtidens grønne energisystem, men vi får hverken virksomheder eller hr. og fru Jensen til at tage elbilerne til sig før, at de bliver nærværende og der skabes tillid til dem, fortsætter Niels Duedahl.

SE vil være rollemodel
Med en ny CSR Strategi, der indebærer at SE skal halvere sin CO2-udledning inden 2020, vil SE vise at det er muligt at have store ambitioner og stadig nå sine mål:

- Når vores klimarådgivere i SE Big Blue fortæller Danmarks største virksomheder, at vi kan reducere deres energiforbrug og klimabelastning meget mærkbart, skal vi med stolthed i stemmen kunne fortælle, at vi tager vores egen medicin. Alt andet vil være utroværdigt. Og når det er sagt, er det jo også en rigtig god forretning at spare på energien og reducere klimabelastningen, siger Niels Duedahl.

Domicil, solcelleanlæg & intelligente energisystemer
For at nedbringe CO2-udledningen vil SE for det første nedbringe energiforbruget og klimabelastning i virksomhedens egen bygningsmasse og administration.

Første store skridt på vejen bliver opførelsen af det nye domicil i Esbjerg , der bl.a. skal opføres efter passivhus-standarderne med Danmarks næststørste solcelleanlæg, en serverpark der kan konkurrere med Google og Facebook på energieffektivitet og derudover medvirker byggeriet til at udvikle nye løsninger, hvor intelligente energisystemer med tilhørende energistyring sikrer den bedst mulige udnyttelse af de vedvarende energikilder.

Denne del af strategien sætte i øvrigt også fokus på opførelse af vindmøller, reduktion af energitab i elnettet, øget udnyttelse af digitale muligheder og endelig skal SE’s bilpark gøres grønnere. Det sikres bl.a. ved at stille krav til bilerne energiklasse, øget brug af elbiler og ved at reducere vægten i servicebilerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093