23948sdkhjf

Fusion godkendt: 700.000 andelshavere samles under samme hat

Med konkurrencemyndighedernes godkendelse kan Eniig og SE begynde arbejdet med etableringen af Norlys.

Fusionen har netop fået myndighedernes godkendelse. 

Målsætningen er at skabe en koncern, som via stordrift, skala og et stærkt kapitalgrundlag vil være i stand til at håndtere fremtidige muligheder og udfordringer i en energi- og telesektor under markant forandring både markedsmæssigt og regulatorisk.

Jens Erik Platz, nuværende bestyrelsesformand i SE og kommende bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a., ser frem til at forene de to selskabers kræfter til gavn for både andelshavere, kunder og medarbejdere:

- Med Norlys vil vi skabe en virksomhed, der kan realisere et kæmpe potentiale. Et potentiale, der er meget større, end hvis SE og Eniig arbejdede hver for sig. Vi skal skabe bedre kundeoplevelser og samtidig påvirke den danske samfundsudvikling gennem grøn omstilling og digitalisering. Det er en stor opgave, og for at få resultater i energi- og telesektoren skal vi omsætte de nye teknologiske muligheder til løsninger, der skaber værdi for kunderne. Og dét kan vi med et nyt, samlet Norlys, siger Jens Erik Platz.

Han er samtidig meget bevidst om selskabets samfundsansvar.

- Vi ser ind i markante investeringer i perioden 2020-25, hvor vi skal arbejde langsigtet med at sikre, at vores infrastruktur kan håndtere det øgede pres fra eksempelvis flere varmepumper, vindmøller og elbiler. Vi får store muligheder for både at udøve politisk indflydelse og præge markedet og samfundsudviklingen. Det stiller krav om, at vi mestrer den svære balance i at være modige og varsomme på samme tid, men også at vi kan forvalte vores muligheder og andelshavernes kapital optimalt, siger han.

Norlys får mere end 700.000 andelshavere.

Niels Duedahl bliver administrerende direktør i Norlys a.m.b.a., Martin Romvig bliver viceadministrerende direktør, og Gert Vinther Jørgensen bliver økonomidirektør. Den nye bestyrelsesformand bliver Jens Erik Platz (SE) og næstformanden bliver Christian Greve (Eniig).

Koncernen får hovedsæde i Silkeborg samt en række lokationer rundt omkring i landet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093