23948sdkhjf

Farum Fjernvarme udvider med tre nye forbrugergrupper

Farum Fjernvarme udvider nu sit repræsentantskab med tre nye forbrugergrupper, som også får hver en plads i bestyrelsen.

Det sker for at sikre en bedre repræsentation for de forbrugergrupper, der er i Farum Fjernvarme.

Det var på årsmødet den 2. november at repræsentantskabet for Farum Fjernvarme belsuttede at udvide kredsen af varmeaftagere, der kan få direkte indflydelse i repræsentantskabet og bestyrelsen.

Det drejer sig om tre brugergrupper, som ikke tidligere har været direkte repræsenterede, nemlig private udlejningsselskaber, øvrige erhvervsvirksomheder og kommunale ejendomme.

De tre brugergrupper har hidtil været repræsenteret gennem de to eksisterende grupper private andelshavere og ejerboliger samt almene boligforeninger.

Udvidet repræsentantskab

Vedtagelsen betyder, at bestyrelsen udvides fra 8-9 til 11 medlemmer og at Repræsentantskabet udvides fra 40 til 51 medlemmer. De to grupper, der hidtil har været repræsenteret, fortsætter med samme antal medlemmer, mens de tre nye grupper får hvert et medlem i bestyrelsen og henholdsvis 3 og 4 medlemmer i repræsentantskabet.

Forkvinde i Farum Fjernvarme, Kirsten Nielsen, som er valgt blandt Almene boligforeninger, er rigtig glad for vedtægtsændringen.

- Vi skylder de nye grupper at blive direkte repræsenteret i forhold til den varme, de aftager, og at de får deres egen stemme, siger Kirsten Nielsen.

Pres fra kommunen

Furesø Kommune har især presset på, for at få de sidste grupper repræsenteret i forhold til den varme, de aftager.

- Jeg har presset på for denne løsning, fordi kommunen ønsker at være en del af repræsentantskabet og at have en fast plads i bestyrelsen, siger Hasan Yilmaz, formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv i Furesø Kommune.

Hidtil har kommunens plads i bestyrelsen været afhængig af, at bestyrelsen tillod dette og man har ikke haft stemmeret i repræsentantskabet. Det får man nu.

Også erhvervslivet kan nu komme til orde.

- Jeg er rigtig glad for, at erhvervslivet også får en stemme i Farum Fjernvarme,  siger Hasan Yilmaz og fortsætter:

- Det giver dem mulighed for at præge den grønne omstilling, der er sat i gang og at tage ansvar og være med.

Træder i kraft til januar

Også advokat for Farum Fjernvarme, Jon Lauritzen, der har været med i hele processen med vedtægtsændringen, er tilfreds.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke bestyrelsen og repræsentantskabet for et godt og konstruktivt stykke arbejde med at gennemføre denne vedtægtsændring, som sikrer øget og bedre forbrugerindflydelse. Forslaget til vedtægtsændringer blev ændret under vejs som følge af gode og relevante indspark fra bestyrelsen og repræsentantskabet således, at vi fik et godt slutprodukt for Farum Fjernvarme,  siger Jon Lauritzen. 

Vedtægtsændringen træder i kraft 1. januar 2021 og valg til repræsentantskab og bestyrelse skal være gennemført inden det ordinære årsmøde i april 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219