23948sdkhjf

Farum Fjernvarme dropper geotermi-planer

Farum Fjernvarme leverer geotermi koncessionen tilbage.

- Selvom Farum Fjernvarme nok så gerne ville arbejde videre med planerne om at skaffe forbrugerne miljøvenlig geotermisk varme fra undergrunden, så bliver planerne skrinlagt, da de ikke kan gennemføres uden et forsvarligt sikkerhedsnet til dækning af uforudsete forhold i processen, og der er, siger Farum Fjernvarme, ikke i Danmark politisk vilje/eller gennemslagskraft til at etablere realistiske rammer for processen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Farum Fjernvarme.

Selskabet returnere derfor koncessions-rettighederne til Energistyrelsen.

Farum Fjernvarme har brugt de seneste 8 år på efterforskning og resultaterne peger på at der er et stort potentiale for at producere geotermisk varme fra undergrunden i området, men også at der er usikkerhed forbundet med undergrundens
beskaffenhed og driftsforholdene.

Farum Fjernvarme vil dog fortsat holde øje med udviklingen, de politiske forhold og erfaringerne fra geotermiens udbredelse i Danmark. 

- I tilfælde af ændrede rammevilkår, som muliggør en sikker etablering af geotermisk anlæg, kan der foretages en revurdering, og evt. genansøgning kan komme på tale, skriver selskabet i meddelelsen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094