23948sdkhjf

Forsyningsdirektør sætter sig i spidsen for Lillebælt Vind

Fra 1. november 2020 tiltræder direktør ved Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen, som ny direktør i Lillebælt Vind A/S.

Lillebælt Vind A/S, der står bag opførelsen af Lillebælt Syd Vindmøllepark, har gennemgået en række forskellige faser fra projektopstarten i 2012 til den nuværende status. Som naturlig følge heraf har selskabet også været gennem ledelsesmæssige ændringer, fortæller bestyrelsesformand i Lillebælt Vind A/S, borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

- Tiden er inde til, at ledelsen i vindmølleprojektet entydigt bliver forankret i Sønderborg Forsyning, der har kompetencerne til at varetage den daglige ledelse samt drive den forsatte udvikling og kommende projektering af projektet, siger Erik Lauritzen.

Lillebælt Vind A/S er således på vej ind i en ny fase, hvor fokus vil være på investorsøgning og arbejdet med den endelige struktur for selskabet.

Den kommende direktør for både Lillebælt Vind A/S og Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen, ser frem til arbejdet med at gøre projektet klar til udbud af selve entreprisen.

- Opførelsen af Lillebælt Syd Vindmøllepark er et vigtigt led i omlægningen af energiforsyningen til vedvarende energi, og projektet er helt på linje med både den tidligere og den nuværende regerings energi- og klimapolitik for Danmark. Samtidig er projektet et af Sønderborgs mange klimainitiativer for at blive CO2-neutral i 2029, siger Hans Erik Kristoffersen.

FAKTA om Lillebælt Syd Vindmøllepark

  • Lillebælt Syd Vindmøllepark er projekteret med etablering, drift og nedtagning af møllerne 25-30 år efter ibrugtagning.
  • Bitten & Mads Clausens Fond og Linak har sammen med Energinet og Sønderborg Kommune bakket op med finansiering af forundersøgelsen.
  • Fagforbundet 3F har tidligere vurderet, at vindmølleprojektet vil kunne skabe 2.400 midlertidige jobs og 30-40 varige jobs. 
  • Vindmølleparken kommer til at levere grøn strøm til markedspris, helt uden tilskud fra Staten.
  • Lillebælt Syd Vindmøllepark forventes at reducere CO2-udledningen med ca. 250.000 ton om året samt forsyne, hvad der svarer til op mod 140.000 husstande med lokal grøn strøm. 

Kilde: Lillebælt Vind

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078