23948sdkhjf

European Energy køber 50 procent af stort dansk havmølleprojekt

I juli sidste år indgik European Energy og Sønderborg Forsyning et samarbejde om udviklingen og etableringen af havmølleparken i Lillebælt Vind. 

Nu er parterne gået skridtet videre fra et samarbejde. European Energy har nemlig købt sig ind i Lillebælt Vind og sidder nu på halvdelen af selskabet. Det skriver JydskeVestkysten. 

- De er de mest fremme indenfor udvikling af sol- og vindenergi, og vi kan drage stor nytte af deres kompetencer. Vi er et godt match for hinanden og European Energy er helt fokuseret på fremdriften i projektet, siger direktør hos Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen

Lillebælt Vind skal efter planen have en kapacitet på 160 MW, men hvor mange vindmøller projektet skal bestå af vides endnu ikke. Der arbejdes nemlig på flere scenarier. 

Parken placeres i området Lillegrund mellem Lavensby Strand på Als og Helnæs på Fyn. Der vil mindst være fire kilometer fra kysten til nærmeste vindmølle.

Der skal etableres en transformatorstation ved Lavensby Strand, nær Danfoss og ved Gyden nær Fynshav.

Projektet er stadig i de indledende faser og mangler blandt en miljøgodlkendelse, som Sønderborg Forsyning forventer at have på plads i begyndelsen af 2023. 

Efter planen skal møllerne i Lillebælt Vind være i drift i 2027

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109