23948sdkhjf

Det sker: Mulighedernes Grønland

Informationsmøde den 12. januar for virksomheder med interesse i opgaver i den grønlandske olie- og gassektor
På papiret er Grønland blandt verdens 20 største olienationer – og et af de mest lovende markeder for danske virksomheder. Den grønlandske undergrund vurderes at rumme 30-50 milliarder tønder olie, og formår olieselskaberne at håndtere de barske klimatiske forhold, kan Grønland være på vej ind i et gigantisk olieeventyr.

Flere olieselskaber arbejder målrettet på at blive de første til at udnytte olien, og danske virksomheder har en oplagt mulighed for at blive en del af dette erhvervseventyr. Derfor inviterer videncentret Offshore Center Danmark i samarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling og Grønlands Arbejdsgiverforening til et spændende informationsmøde om de mange forretningsmuligheder, der er i offshore olie- og gassektoren i Grønland.

Over 60 virksomheder har allerede meddelt deres deltagelse til konferencen torsdag den 12. januar på Aalborg Universitet Esbjerg.

- Olie- og gassektoren i Grønland beskæftiger allerede omkring 800 ansatte og er en hastigt voksende industri. Skotske Cairn Energy har alene i 2011 investeret over 5 mia. kr. i efterforskningsboringer, og der er et stort behov for underleverandører til alt fra lager- og transportopgaver til it-, sikkerheds- og miljøopgaver. Den dag olien springer, er det vigtigt at være med, og Danmarks tætte relationer til Grønland giver danske underleverandører en fordel i konkurrencen om opgaverne, konstaterer direktør Peter Blach, Offshore Center Danmark.

- Samtidig har danske leverandører tradition for at vægte miljø og sikkerhed højt, og det er væsentlige parametre for de grønlandske myndigheder, fortsætter Peter Blach.

Offshore Center Danmark har gennem flere år arbejdet tæt sammen med en række erhvervs- og interesseorganisationer i Grønland, og repræsentanter for Grønlands Arbejdsgiverforening, Arctic Basic Supply og Danbor vil sammen med Offshore Center Danmark og Esbjerg Erhvervsudvikling fortælle om danske virksomheders muligheder i Grønland.

Konferencen følges op med et større erhvervsfremstød i Grønland i efteråret, yderligere oplysninger på www.offshorecenter.dk .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125