23948sdkhjf

NCC runder af ved Amagerværket

Selvom Amagerværkets nye blok 4 sidst i august blev officielt indviet, og forsyningsselskabet Hofors afsked med kul til fordel for biomasse fejret, mangler de sidste entrepriser at bliver rundet af. 

NCC anlægger netop nu de sidste belægningssten på den 3.000 kvm store parkeringsplads på Vindmøllevej som led i projektets afsluttende anlægsentreprise. Der lægges fliser og fortov, ligesom entreprisen også rummer belysning, skilte og beplantning af området. Den afsluttende entreprise forvandler byggepladsen til en færdig lokation med veje og grønne omgivelser. 

Området vil på sigt også spille en rolle som udflugtsmål både for københavnere og turister, som kan tage de mange trin op til en fantastisk udsigt over byen. 

NCC har været med fra start til slut i skabelsen af det grønne kraftvarmeværk – et projekt til i alt cirka 5 mia. kr. Undervejs har entreprenørselskabet udført fire af i alt 41 selvstændige entrepriser, som det ambitiøse projekt har bestået af.  

Fra kullager til byggeplads

Da NCC’s hold i sommeren 2016 første gang tog på arbejde på pladsen, kom de til et nedlagt kullager, hvor de havde fået til opgave at byggemodne området og etablere en af landets største byggepladser. Der skulle anlægges veje og føres kabler og etableres en effektiv byggeplads. 

Undervejs har entreprenørens folk sejlet 4.500 ton flyveaske til Sønderjylland og bortkørt mange tons jord. Jorden er primært håndteret ved oplægning i mellemdepot, hvor det er prøvetaget og efterfølgende bortkørt til rens eller deponi. 

Fra start til slut har NCC medvirket til at drive den 200.000 kvm store byggeplads med drift af alt det, der har med byggestrøm at gøre, samt skiltning, afspærringer, lys og løbende anlægsopgaver.

Da arbejdet på pladsen var på sit højeste, var der mere end 250 skure, som rummede en arbejdsstyrke på 1.200 mand fra en række forskellige entreprenører, som hver har bidraget med deres del af det store projekt. De sidste skure forventes at blive fjernet før jul. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206