23948sdkhjf

Startskud på anlægsarbejdet Kassø-Tjele

Nu er nedtællingen til det første spadestik på den nye 400 kilovolt forbindelse mellem Kassø og Tjele for alvor begyndt.
Anlægsarbejdet med forbindelsen Kassø-Tjele skulle være påbegyndt i november 2011, men i oktober måned kunne Energinet.dk oplyse at man grundet manglende afklaring om, hvorvidt der skal betales skat af de erstatninger, som Energinet.dk skal betale til lodsejere og naboer , måtte udskyde arbejdet til januar 2012.

Energinet.dk kan her tre dage inde i det nye år melde, at man er klar til opstart.

Inden arbejdet går i gang hos de enkelte lodsejere, bliver lodsejeren kontaktet af Energinet.dk.

Omfattende anlægsarbejde
- I midten af januar begynder vi på at etablere fundamenter fra Kassø og mod nord. Allerede lige efter nytår går vi i gang med at forberede anlægsarbejdet. Bl.a. begynder vi at etablere adgangsveje ved at lægge køreplader og forberede de enkelte mastelokaliteter til anlægsarbejdet, fortæller Kristian Andersen, Energinet.dk.

- Når entreprenøren har indarbejdet sine arbejdsprocedurer, regner vi med, at der kan etableres et færdigt fundament om dagen. Der bliver arbejdet på fire-fem fundameneter ad gangen. De første 100 fundamenter bliver pladefundamenter, som skal hærde en måned, før vi kan sætte masten op. Derfor er vi henne omkring midten af februar, før den første mast bliver sat op, fortæller Kristian Andersen.

Hvis alt går efter planen, hænges der ledninger op - trækkes tråde, som det hedder på fagsprog - på de første 18 master i begyndelsen af april. En trådtrækningssektion strækker sig over 18 master, der svarer til ca. 6 km.

Prøvenedramning forsinket
Selvom Energinet er klar til anlægsarbejdet, er man endnu ikke klar til at nedramme tre rørfundamenter for at teste grej og arbejdsmetoder.

Det arbejde forsinkes en smule og gennemføres i februar 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078