23948sdkhjf

Her er hele Danmarks energi-klynge

Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget de klynger, som fra 2021-2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og sikre mere innovation i samfundet.

Energy Cluster Denmark er udpeget til at løfte området for energiteknologi. 

Med opgaven følger en bevilling på 32 mio. kroner over de næste tre år, som sammen med Energy Cluster Denmarks projektportefølje på 800 mio. kroner skal drive innovationskraften i den danske energisektor. 

Det er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som sammen har udpeget i alt 14 klynger indenfor klyngeprogrammet Innovationskraft. 

Bevillingen på 32 mio. kroner til Energy Cluster Denmark kan blive udbygget, når Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i denne uge fordeler yderligere 80 mio. kroner i bevilling blandt de udpegede klyngeorganisationer.

Et stort ansvar

Som national klyngeorganisation for den samlede energisektor skal Energy Cluster Denmark stå i spidsen for innovationsarbejdet og teknologiudviklingen på tværs af hele energisystemet – fra energiproduktion til energiforbrug og alt ind i mellem. 

- Vi er blevet betroet en fantastisk vigtig opgave og et stort ansvar, siger formand Peder Østermark Andreasen, Energy Cluster Denmark og tilføjer. 

- Vi skal bidrage til, at det samlede danske energisystem er verdens bedste til at integrere produktion, distribution, lagring og konvertering af energi. Vi skal sætte barren for energieffektive teknologier, elektrificering og sektorkobling – til gavn for Danmark og danske arbejdspladser og ikke mindst vores fælles målsætning om 70 procent CO2 reduktion i 2030.

Efterspurgt innovation

Energy Cluster Denmarks vil facilitere innovationsaktiviteter forankret i virksomheders behov og offentlig efterspørgsel. Klyngeorganisationen skal være den neutrale platform for samarbejder mellem små og mellemstore virksomheder, store markedsledende virksomheder, videninstitutioner og offentlige aktører om den næste teknologiske løsning, siger Energy Cluster Denmarks CEO, Glenda Napier.

- Vi er stolte over at blive tildelt opgaven og ser meget frem til at forløse innovationen sammen med vores medlemmer. Vi skal sammen skabe de innovationsaktiviteter, medlemmerne efterspørger mest, og som skal sikre, at Danmark når klimamålene for 2030 og samtidig styrker den globale konkurrencekraft blandt vores medlemmer, siger Glenda Napier.

Fakta
Erhvervs- og teknologiområdet energiteknologi dækker teknologier relateret til produktion af energi og til energieffektive løsninger.

Området omfatter brancher og værdikæder inden for energiproduktion, -infrastruktur, -lagring, -transport, -konvertering, -planlægning, energieffektive teknologier, elektrificering, sektorkobling, design, rådgivning og integration af systemer.

Energy Cluster Denmark har kontor i seks stærke energibyer i Danmark – Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Fredericia, Sønderborg og København. Innovationsklyngen har 40 medarbejdere.

Kilde: Energy Cluster Denmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109