23948sdkhjf

Fælles manifest: Energiklynger vil sikre EU-midler til innovation i Nordsøen

Potentialet for at samarbejde om teknologisk innovation til fremtidens Nordsø er stort. 

Det blev understreget, da Danmarks energiklynge, Energy Cluster Denmark, onsdag i Esbjerg satte blæk på et fælles manifest med klyngeorganisationer fra Tyskland, Holland, Belgien og Norge – i alt syv klynger, der alle repræsenterer virksomheder og vidensinstitutioner, der arbejder med energi-innovation til Nordsøen.

Ifølge Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark, skal manifestet understøtte den europæiske ambition om at gøre Nordsøen til et grønt kraftcenter gennem øget innovationssamarbejde:

- Det fælles klyngemanifest skal understøtte Esbjerg-deklarationen fra 2022, der blandt andet har sat et europæisk mål om mindst 65 GW havvind i 2030 og mindst 150 GW i 2050. Derudover er der ambitioner om energiøer, produktion af grøn brint og meget mere – og de høje ambitioner kræver innovation, teknologiudvikling og hjemtag af mange flere EU-midler til danske virksomheder og forskere i energiklyngen. Arbejder vi sammen på tværs af grænserne, står vi endnu stærkere på vejen mod målene og kan accelerere den europæiske innovation, siger Glenda Napier.

I forbindelse med manifestet forpligtiger de medvirkende klynger sig til at samarbejde om flere forhold; blandt andet fælles innovationssamarbejder, fælles matchmaking og fælles konsortier i EU-ansøgninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093