23948sdkhjf

DBC Invest investerer to-cifret millionbeløb i sit fjerde biogasanlæg på to måneder

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Første investering i det nystiftede selskab faldt i august i år. Her overtog DBC Invest aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas. Dernæst købte selskabet en betydelig ejerandel i Sindal Biogas, og senest har de tre partnere købt en mindre aktieandel i investeringsfonden Sønderjysk Biogas Invest, som ejer 50 procent af Sønderjysk Biogas. 

Nu er turen altså kommet til det forholdsvist nye anlæg Outrup Biogas. 

Ejerkredsen har hidtil bestået af fem lokale landbrug, men med en to-cifret millioninvestering køber DBC Invest klart den største ejerandel i selskabet. 

- Vi har kendt anlægget og dets ejerkreds helt tilbage fra første spadestik. Derfor er vi også glade for, at DBC Invest nu bliver en del af ejerkredsen, så vi kan være med til at præge den fremtidige udvikling. Outrup Biogas besidder et stort potentiale, som vi i tæt samarbejde med den øvrige ejerkreds vil søge at udnytte, siger Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest.

Også Preben Marinus Lauridsen, der er medejer af Outrup Biogas og hidtil har bestredet direktørposten i selskabet, glæder sig over aftalen.

- Det er vigtigt for os, at vi kender og har stor tillid til vores samarbejdspartnere. Derfor er det også med stor tilfredshed, at vi kan byde DBC Invest velkommen i ejerkredsen. Deres nære relationer til landbruget og generelle kompetencer inden for biogasbranchen skal i samspil med vores styrker bidrage til optimering og fremtidig udvikling af Outrup Biogas, siger Preben Marinus Lauridsen, der bliver formand i det nye selskab.

Hastig udvikling

Preben Marinus Lauridsen påpeger desuden, at det er vigtigt at følge med den hastige udvikling, som hersker i biogasbranchen.

- Vores første intention var at bygge et anlæg, som skabte balance imellem vores landbrug. Samtidig ønskede vi at fremtidssikre og geare vores landbrug til den grønne omstilling, og her er udvikling af biogasanlægget et vigtigt parameter. Dén udvikling skal DBC Invest bl.a. være med til at skabe, så vi derved sikrer os, at hele setuppet omkring Outrup Biogas er så optimalt og konkurrencedygtigt som overhovedet muligt, siger Preben Marinus Lauridsen. 

Ejerkredsen bag Outrup Biogas tog for to år siden det første spadestik til anlægget beliggende i  det sydvestjyske. I sommeren 2019 leverede anlægget den første biogas ind til naturgasnettet og har sidenhen bidraget med en daglig produktion på mere end 22.000 kubikmeter.

Se tilblivelsen af Outrup Biogas - Videoen er produceret af Agro Business Park

Fakta
Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervs har sammen skabet Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest. 

Danish Bio Commodities varetager salg af de grønne certifikater, som biogasanlæggene får tildelt på baggrund af gasproduktionen.

Danish Bio Commodities ønsker – i tæt samarbejde med biogasproducenterne – at være med til at skabe et transparent-, bæredygtigt og langsigtet marked for handelen med grønne certifikater.

Ambitionen er endvidere at udvikle det i forvejen eksisterende køberfelt blandt europæiske virksomheder yderligere og matche disse virksomheder med produktionsprofilen hos de danske biogasproducenter.

Kilde: DBC Invest

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Makeen Energy fejlfinder og sælger via metaverset
Godsejerpar har kæmpet indædt mod vindmøller - nu er et endnu større projekt dukket op
Offshore-koncern vender millionunderskud til overskud
Efter bonusfest: Energibranchen vil sikre loft
Gaslager vil opbevare brint
Grumt syn i solcellepark: Dyrenes Beskyttelse advarer mod faldgruber ved får i solcelleparker
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.125