23948sdkhjf

Tønder Fjernvarme og Hartmann afslutter overskudsvarmesag

Tønder Fjernvarmeselskab og æggebakkeproducenten Hartmann har nu endelig fået afsluttet mange års uenighed om prisen på den overskudsvarme, som Tønder Fjernvarmeselskab fra 2003 til 2015 fik leveret fra Hartmann. 

Forsyningstilsynet godkendte den 7. maj 2020 den forligsaftale, som Tønder Fjernvarmeselskab og Hartmann indgik i november 2019. 

Forligsaftalen læner sig i al væsentlighed op ad den afgørelse, som Forsyningstilsynet traf i april 2019. 

- Begge parter har brugt rigtig mange kræfter og ressourcer på sagen siden 2003, og vi var derfor glade for at mødes med Hartmanns nye ledelse flere gange i løbet af 2019 for at finde fælles fodslag og forhandle et fornuftigt forlig på plads. Det er lykkedes at få Forsyningstilsynets godkendelse, og vi kan nu lægge sagen bag os og i stedet fokusere på fremtiden, siger Peter Nørkjær, bestyrelsesformand for Tønder Fjernvarmeselskab. 

Med det sidste punktum i sagen får Tønder Fjernvarmeselskab nu lov at beholde de 24 millioner, der i forbindelse med sagen var afsat på en særkonto. Nu skal de så til at finde ud af, hvad de vil stille op med dem.

Lukning af retssager

Selvom det allerede var i maj, at Forsyningstilsynet godkendte forligsaftalen, så har parterne først været klar til at melde noget endeligt ud nu. 

Der var nemlig lige et par ting, der skulle falde på plads først. 

- Vi havde en aftale om at vi skulle have afklaret lukningn af de retssager, der var tilknyttet sagen og som kørte, fortæller Peter Nørkjær. 

Det betyder, at de relaterede sager i Vestre Landsret, Retten i Lyngby, Forsyningstilsynet og ved Energiklagenævnet er indstillet, så hele sagsforløbet er afsluttet. 

For meget opmærksomhed

Parterne har dermed undgået yderligere omkostninger til et årelangt juridisk slagsmål. Sagens omdrejningspunkt har været uenighed om den pris, som fjernvarmeselskabet har skulle betale for den overskudsvarme Hartmann har leveret i årene 2003 - 2015.

- Vi glæder os over at have fundet en god løsning på hele sagskomplekset, der har krævet for meget opmærksomhed for længe. Vi har haft en meget konstruktiv dialog med Tønder Fjernvarmeselskab, og enigheden har sikret, at vi kan sætte endeligt punktum i sagen, siger Torben Rosenkrantz-Theil, administrerende direktør i Hartmann. 

Hartmann leverede fjernvarme fra fabrikkens kraftvarmeværk til Tønder Fjernvarmeselskab frem til begyndelsen af 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11