23948sdkhjf

24 millioner får hurtigt ben at gå på i Tønder

Efter at Forsyningstilsynet har godkendt forligsaftalen indgået mellem Tønder Fjernvarmeselskab og æggebakkeproducenten Hartmann, kan Tønder Fjernvarmeselskab nu gå i gang med at spekulere over, hvad de 24 millioner, man nu har fået lov at beholde, skal bruges til. 

Hele sagen drejer sig om, at Tønder Fjernvarmeselskab mener, at have betalt for meget for overskudsvarmen fra Hartmann helt tilbage fra 2003. Der har været tale om at parterne har været uenige om store tocifrede millionbeløb. 

Sagen er altså endt med at fjernvarmeselskabet får lov at beholde 24 millioner kroner. 

- En del af sagen var jo, at vi havde tilbageholdt penge, og nu får vi en mulighed for at beholde pengene og udnytte dem bedst muligt, siger Peter Nørkjær, bestyrelsesformand for Tønder Fjernvarmeselskab. 

Mest fornuftig vis

Peter Nørkjær fortæller, at selskabet nu skal i gang med at bruge pengene på mest fornuftig vis - og det bliver finansiering af de mange igangværende projekter, der jongleres med.

- Der er rigeligt at tage fat på. Vi vil bruge pengene på de investeringer, vi allerede er i gang med at lave. Vi er ved at opføre et nyt flisværk. Der skal etableres en ny hovedlinje fra værket over til vores eget system, og så skal vi have tilkoblet vores nye store varmepumper på el. Derudover skal der også installeres trådløse målere hos alle vores forbrugere. Der er også et efterslæb fra vores geotermieventyr, siger Peter Nørkjær og tilføjer: 

- Med alle de beløb lagt sammen .... Så får pengene hurtigt ben at gå på. 

Han fortæller, at de mange tiltag skal være med til at sikre forsyningssikkerheden og holde varmeprisen nede. 

Kigger stadig på overskudsvarme

Peter Nørkjær fortæller, at selskabet siden 2015 har været i gang med at skrue et nyt varme-setup sammen.

- Vi bad jo Hartmann lukke for forbindelsen i 2015, og så gik vi over og fyrede på vores gasmotorer. Samtidig satte vi gang i vores store varmepumpeprojekt, siger Peter Nørkjær.

Lige i øjeblikket er Tønder Fjernvarmeselskab ved at få sat sit nye flisværk i drift. Det leveres af Linka Energy, og Peter Nørkjær forventer, at der kan køres prøvedrift fra 1. januar. 

Flisværket og varmepumperne, der leveres af Solid Group, vil tilsammen udgøre 60 procent af forsyningen og resten skal så komme fra gas. Varmeselskabet er dog i gang med at finde en erstatning for gassen. 

Og paradoksalt nok, så kigger selskabet endnu engang på overskudsvarme. 

- Vi kigger på overskudsvarme fra en del virksomheder i byen. Og det kan da være muligt at vi kan få overskudsvarme fra Hartmann igen, men det er ikke noget, der er aktuelt lige nu, siger Peter Nørkjær. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125