23948sdkhjf

X Automation føjer både medarbejdere og nyt forretningsben til

X Automation (tidligere Xergi Automation) har eksisteret som en selvstændig virksomhed siden juni 2019, hvor direktør Kent Hastrup sammen med en række kollager købte automationsforretningen af Nature Energy.

Det første år er resultatmæssigt gået fint og det hele kører snor-lige. Men der er også forandringer på vej.

X Automation har hele tiden leveret sine løsninger til vandværker, varmeværker og biogasanlæg. Men nu er der kommet et nyt forretningsben til 

- Industri er det nye ben, hvor vi vil levere automatik til procesanlæg. Vi har lavet den første opgave hos en større dansk produktionsvirksomhed. Før sommerferien var vi med i en større udbudsrunde, som vi ganske vist ikke vandt, men der skal nok komme flere, siger Kent Hastrup.

Organisk vækst

Det nye forretningsben hænger ganske godt sammen med, at X Automation gerne skulle vokse sig større og stærkere. 

Læs også: Udbryder fra Xergi: Markerer første års selvstændighed med nyt navn og super resultat

- Vi vil gerne være lidt større, men det skal være organisk vækst. Vi skal bare lave mere af det, vi er gode til, siger Kent Hastrup.

Kigger man på omsætningen, så fylder forretningsbenet vand stadig mest, men Kent Hastrup forventer, at der i fremtiden vil være en del vækst inden for energi, biogas og det nye område industri. 

Omsætningen vil i fremtiden være fordelt med 40 procent på vand, 25 på henholdsvis energi og biogas, mens det nyeste forretningsområde industri skal hente ti procent – i hvert tilfælde indtil videre. 

Konstant indgang

Da X Automation købte sig fri af Nature Energy fulgte 23 igangværende projekter med. Der er netop sat punktum for det sidste projekt. 

Det betyder dog ikke, at Kent Hastrup sidder med hænderne i skødet. 

- Vi har en konstant indgang af ordrer, fortæller han og nævner i flæng:

- I øjeblikket laver vi SRO-anlæg Hos Kongerslev Varmeværk. Vi  udskifter SRO-anlæg ved tre sønderjyske værker og laver udvidelser for Vejgaard Vandværk, der er ved at bygge om og sætte flere filtre ind.

Flere på lønningslisten

Det er ikke kun på ordresiden, der føjes til. I øjeblikket tæller medarbejderstaben hos X Automation 13 ansatte og der kommer hele tiden flere og flere til - og de skal kunne lidt af hvert. 

- Jeg hænger mig ikke så meget i hvilken udddannelse folk har. Jeg kigger på, at man har en bred faglig bagage, for selvom man bliver puttet ned i en kasse i processen, så kræver jeg alligevel, at man skal kunne det hele, siger Kent Hastrup.

Han har i det første år som selvstændig budt velkommen til to nye ansigter og har netop skrevet under på en aftale med endnu en medarbejder. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078