23948sdkhjf

Storaktionær sælger sine aktier i Scanenergi A/S

Norske Fjordkraft sælger sin aktiepost på 35% i Scanenergi - Køberne er seks af selskabets danske ejere.
Fjordkraft har 14.december 2011 indgået aftale om at sælge sin aktiepost på ca. 35 procent i den danske energioptimeringsvirksomhed Scanenergi.

Køberne er seks af Scanenergis eksisterende danske ejere: Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning A.m.b.a., Vestforsyning A/S, Midtjyllands Elektricitetsforsyningsselskab A.m.b.a., Thy-Mors Energi Holding A/S, Struer Forsyning Holding A/S og Borris El-forsyning A/S

Ikke mulighed for aktiemajoritet
Fjordkraft begrunder salget således:

- Vi har taget en strategisk beslutning om, at vi ønsker at have aktiemajoriteten i de selskaber, vi er medejere af. Det er ikke en aktuel mulighed her, så derfor vælger vi at sælge, siger kommunikationsdirektør Jeanne K. Tjomsland og tilføjer:

- Scanenergi er et veldrevet selskab med gode fremtidsudsigter, hvilket gør dette både til et godt tidspunkt at sælge på, og for eksisterende ejere til at øge deres ejerandel. Forholdet til de danske ejere er godt. Vi ser bestemt muligheder for, at vi fremover kommer til at samarbejde med Scanenergi på forskelligartede projekter.

Tid til rent dansk ejerskab
Fjordkraft og Statkraft gik begge ind på ejersiden i 1999 og har bidraget med kapital og kompetence. Begge de norske selskaber var aktionærer i Scanenergi og Scanenergi Elsalg frem til januar 2011, da Fjordkraft indgik aftale om køb af Statkrafts aktier.

- For Scanenergi er dette en naturlig udvikling i vort ejerskab, idet vore norske aktionærer gennem mere end 10 år har bidraget meget positivt til selskabets etablering og position i markedet, udtaler selskabets adm. direktør Michael Mikkelsen.

Han suppleres af bestyrelsesformand Jens Søgaard:

- Nu har de danske aktionærer fundet tiden egnet til et rent dansk ejerskab, og i stedet søger vi mod et strategisk samarbejde med Fjordkraft omkring energioptimeringsprojekter i Norden.

- For Scanenergi er dette samtidig muligheden for at fortsætte vores strategi mod at udvide vores synlighed og tilstedeværelse i lokalområdet såvel som at forfølge forretnings-mulighederne omkring grøn teknologi internationalt, slutter Michael Mikkelsen.

Fakta om Scanenergi A/S
Scanenergi leverer samlede energioptimeringsløsninger, hvor energirådgivning og energiledelse samt sikring af energipriser er hovedelementerne. Selskabet er etableret i 1998 og ejes af 18 netselskaber i Midt- og Vestjylland og det norske energiselskab Fjordkraft. Scanenergi-koncernen havde en omsætning på 1,29 mia. kr. i 2010. Selskabets kunder er fordelt på ca. 145.000 privatkunder og 1.400 erhvervskunder. Scanenergi har mere end 90 medarbejdere fordelt på hovedsædet i Ikast og en afdeling i København.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078