23948sdkhjf

Din Forsyning på jagt efter forurening

Hen over sommeren har forsyningsselskabet Din Forsyning i Esbjerg fået henvendelser fra opmærksomme gæster ved Mulvadsøen i Bramming om, at der ligger trusseindlæg og toiletpapir i vandkanten. 

Det tyder på, at der er noget helt galt et sted i det kilometerlange rørsystem, der er anlagt under Bramming.

Din Forsyning har i den forbindelse indledt jagten på årsagen til foureningen. 

Spildevand koblet på regnvand

Området i Bramming er separatkloakeret, hvilket jo betyder, at kloakken er delt op i to rør. Et til regnvand og et til spildevand. 

Vandet fra spildevandsrøret ledes selvsagt ud til et renseanlæg, mens regnvandsrøret løber ud til et regnvandsbassin, hvor vandet samles. I Bramming løber omkring halvdelen af al regnvandet til Mulvadsøen.

- I den seneste tid har vi desværre set både bind og toiletpapir i søen. Det tyder på, at en eller flere husejere har koblet deres spildevandsrør til regnvandsrøret. Det er vigtigt at pointere, at det slet ikke er meningen, at der skal spildevand i regnvandssøen – og vi ser med stor alvor på fejlen, skriver Din Forsyning på sin hjemmeside.

Din Forsyning har efterfølgende sat trådhegn på de tre indløbsrør, der kommer fra forskellige områder i Bramming, for at indsnævre fra hvilket område forureningen kommer. 

Pålagt at udbedre

Når Din Forsyning har indsnævret det område, forureningen kommer fra, vil en autoriseret kloakmester indsende dokumentation til Esbjerg Kommune. Den indsendte dokumenation gennemgås grundigt, for at finde den eller de husstande, der er tale om.

Når stedet for fejlen er identificeret vil husejeren straks blive pålagt at udbedre fejlen. 

- Når vedkommende er identificeret, vil vi også pointere, at det ikke er tilladt at skylle bind ud i toilettet. De skal i skraldespanden og bortskaffes til forbrænding. Generelt har vi store problemer med at holde vores pumper kørende, fordi vi får engangsservietter og bind viklet ind i dem. Derfor skal der kun tis, lort og toiletpapir i toilettet, skriver Din Forsyning. 

Om Mulvadsøen

Muldvadsøen er et regnvandsbassin lavet i 2019. Bassinet er en del af separatkloakeringen i byen. Det er et teknisk anlæg, som modtager regnvand fra veje, tage og pladser i cirka halvdelen af Bramming. Esbjerg Kommune har anlagt stisystem omkring turen, så gæster kan nyde en gåtur.

I bassinet falder olierester, kemikalier og lignende til bunds, før vandet ledes videre til Terpager Bæk og Mulvad Nordre Bæk. Bundfaldet graves op efter behov og bortskaffes.

En del af bassinets funktion er at opsamle regnvandet og lede det ud i bækkene i et forsvarligt tempo, så dyr og planter ikke lider overlast ved store regnskyl.

Vandspejlet i bassinet kan derfor ændre sig op til en meter i takt med regnmængderne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094