23948sdkhjf

Officiel indvielse: Hofor fejrede afskeden med kul i hovedstaden

Onsdag den 26. august var der officiel indvielse af Amagerværkets nye blok 4.

Her blev det fejret, at de sorte forurenende kul nu er fortid i forsyningsvirksomheden til fordel for bæredygtig biomasse. 

Det var Københavns overborgmester Frank Jensen, der havde fået til opgave at indvie værket.

- Grøn energi og bæredygtig opvarmning er afgørende for en grøn hovedstad med renere luft. Nu siger vi endegyldigt farvel til mere end 100 år med opvarmning fra forurenende olie og kuI, der belaster klimaet. Fremover vil mere end 80 pct. af københavnernes fjernvarme komme fra CO2-neutrale kilder - det er et stort og afgørende skridt for, at København bliver verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, sagde Frank Jensen.

Bronzeplade på fronten
Med en boremaskine i hånden fik Frank Jensen sat en bronzeplade med inskription om den historiske dag fast på én af de 7000 certificerede bæredygtige stammer, der pryder frontsiden af værket.

Herudover var der ord fra Hofors bestyrelsesformand, Leo Larsen, samt projektchef, Jette Ølshøj Pedersen, der har været med fra start til slut i bygningen af kraftvarmeværket.

- Det er en stor dag i dag, som vi alle har set frem til, siden vi tog det første spadestik tilbage i 2016. Det er en samlet holdindsats af et stort projekterings- og projektledelsesteam, og mere end 40 entreprenører, der alle har ydet en kæmpe indsats for, at værket nu står færdigt og klar til at levere grøn fjernvarme til hovedstaden, sagde Jette Ølshøj Pedersen.

Der er brugt hele 4.000.000 arbejdstimer på værket, og i en periode var der 1.200 personer i gang på samme tid på byggepladsen. Med en pris på 5 mia. kr. er det Hofors dyreste investering til dato. 

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156