23948sdkhjf

Drive Through på kraftvarmeværket

På søndag slår Hofor bogstavelig talt dørene op og inviterer inden for på Amagerværkets nye blok fire, AMV4. 

For første gang nogensinde kan man køre en tur i egen bil på værkets grund og på nært hold se det imponerende kraftvarmeværk, der nu leverer grøn fjernvarme til hovedstaden. 

- Vi er enormt stolte af værket, der nu står færdigt og skal levere grøn fjernvarme til hovedstadens 600.000 borgere. Vi vil gerne give offentligheden mulighed for ved selvsyn at få oplevelsen af størrelsesforholdene herude og en fornemmelse af, hvad et kraftvarmeværk af denne kaliber er i stand til at levere. Kullene er kommet ud af forsyningen til fordel for bæredygtig biomasse. En stor begivenhed både for Hofor, for vores kunder og ikke mindst for København som grøn hovedstad, siger projektchef på Amagerværket Jette Ølshøj Pedersen.

Lyden af et kraftvarmeværk
Hvis man skal inden for portene af AMV4, skal man have en personbil. Hofor anbefaler desuden, at man henter den lydguide, der er produceret til arrangementet.

Lydguiden formidler historien om transformationen fra kul til bæredygtig biomasse. Den indeholder bl.a. interviews med nogle af værkets folk, der har deres daglige gang på kraftvarmeværket.

Undervejs på turen er der udvalgte pit stops med et begrænset antal pladser, hvor besøgende kan træde ud af bilen og se på anlæggene.

Godt kørende på AMV4
I overensstemmelse med tidens Corona-restriktioner har Hofor valgt at gøre det åbne hus til et kørende ét af slagsen; et drive through-arrangement – netop for at undgå, at for mange mennesker samles et sted samtidig.

I egen bil og med en kørselshastighed på 10 km/t. får gæster adgang inden for portene på Amagerværket, der som nævnt normalt ikke byder gæster indenfor.

Arrangementet er gratis, og det kræver ingen tilmelding at deltage. Det eneste, besøget kræver, er en bil. Turen tager ca. 20 minutter.

I videoen kan du få en lille forsmag på turen.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063