23948sdkhjf

Turnaround driller stadig: Skyhøjt varmepumpesalg skal sende DVI i sort

For et år siden kunne varmepumpeproducenten DVI Energi endelig se lys for enden af tunnelen. Et underskud på 10,4 millioner kroner i 2017 var reduceret til 1,4 millioner kroner. Ganske vist stadig i røde tal, men i en noget mere spiselig størrelse. 

Dengang troede ejer og administrerende direktør Ken Thon, at den turnaround, han havde sat i værk året forinden, var så godt som afsluttet. Derfor var forhåbningen også, at han i 2019 ville få sorte tal at se på bundlinjen.

Det er dog ikke gået helt sådan. Turnarounden driller nemlig stadig. 

Af regnskabet fremgår det, at DVI Energi har hevet et minus på 2,7 millioner kroner hjem – ikke i nærheden af de skæbnessvangre 10,4 millioner fra 2017, men stadig en bet oven på et år, hvor der faktisk er solgt rigtigt godt. 

- Resultatet er derfor heller ikke tilfredsstillende men et udtryk for, at den gennemførte turnaround har været mere omfattende og økonomisk belastende end forventet, skriver DVI Energi i årsrapporten.

Sorte tal i 2020

Det lille nyk i den forkerte retning på bundlinjen, får dog ikke Ken Thon til at ligge søvnløs.

- Der har været mere, vi skulle rydde op, end vi regnede med. Men nu kører driften og vi er der i dag at vi overholder vores halvårsregnskab. Vi sælger også de varmepumper, vi har budgetteret med, siger Ken Thon.

Der langes nemlig en stor mængde varmepumper over disken i Sørup – både af de helt store men også af de små til husbehov. Salget af varmepumper til forhandlernetværket er steget med 60 procent, mens salget af store varmepumpeløsninger er steget med mere end 50 procent i forhold til 2018.

Den positive udvikling forventes at fortsætte i 2020.

- Vi får sorte tal i år. Vi holder salgstallene og omkostningerne er ved at være der, hvor de skal være, siger Ken Thon.

Nådigt ud af coronakrisen

Når Ken Thon og DVI Energi ikke kan sætte eksakte tal på forventningerne til hverken omsætning eller bundlinje-resultat for 2020, så skyldes det Covid-19.

DVI Energi blev som resten af landet ramt af coranens indtog i Danmark i marts måned.

Ken Thon havde heldigvis fået hamstret reservedele, så der kunne produceres et par måneder fra lager. Det var især i leverandørleddet at virksomheden blev ramt, da en stor del af de anvendte dele til varmepumperne hentes hos italienske underleverandører.

- På baggrund af den store usikkerhed, Covid-19 har skabt, og usikkerhed om situationens varighed er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at foretage en rimelig vurdering af de økonomiske konsekvenser af Covid-19. Det er på samme baggrund ikke muligt at udtrykke en tilstrækkelig sikker forventning til omsætning og resultat før skat. Det vurderes dog, at Covid-19 ikke får en væsentlig indvirkning på den forventede omsætning og resultat for det kommende år, da virksomheden ikke er ramt af nedlukning i samme grad, som visse andre virksomheder, skriver DVI Energi i ledelsesberetningen. 

Med egne ord siger Ken Thon:

- Vi tog de tiltag, vi syntes, der skulle til og salgstallet for varmepumper har vi holdt. Vi er kommet nådigt ud af coronakrisen. Vi regner med at komme til at tjene penge.

DVI Energi A/S
t. kr. 2019 2018
Bruttoresultat 9.721 11.193
Driftsresultat -3.052 -1.668
Resultat før skat -3.542 -1.825
Årets resultat -2.768 -1.445
Egenkapital -1.974 793
Antal ansatte 23 28
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109